Специални семена на черни чери домати безколови от Италия

6
281
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (250 – 350 гр. семена на черни чери домати безколови има в една опаковка).
Норма за сеитба: От 25 до 30 грама на декар.
Реколта: – 
Период на сеитба: За ранен добив – 20.01-25.02, среден – март, късен – май. 
Период на разсаждане: Март месец.
Схема на отглеждане: 80/60 см. На открити пространства или в оранжерия безколово.
Вегетация: От 69 до 80 дни.
Характеристики на плода: Безколовите черни чери домати образуват изключително вкусни плодове. Те са сферични, гладки и тъмно лилави на цвят. Имат тънък перикарп и са много сочни.

Едва ли има човек, който не се е впечатлил от малки странно-лилави плодчета. Ето това е интересното на следващите семена от онлайн магазин Semenata.Shop. Обогатихме с радост големия си каталог с екзотичните семена на домати черно чери безколов сорт от Италианската фирма Франчи.

Ниските стебла, на които се оформят доматите, предполагат и типа им на отглеждане, в случая той е без помощта на опори във височина. Логично, когато е ниско растението, то няма нужда от тях. Сортът италианско безколово черно чери спада към ранно-зреещите зеленчуци, а продукцията се определя като висока и качествена. Разбира се ще си заслужите добрите отзиви, ако се постараете да осигурите добри условия за развиване на плодовете. При правилна и добра преценка, ще се радвате на сочността и многото на брой малки плодчета с екстравагантен вид.

Кръглите дребосъчета в лилава разцветка освен страхотен цвят и големина имат и месеста структура. Консумиране в прясно състояние е първият избор, който ще направите, защото няма да се стърпите да опитате интересните зеленчуци. Но самата структура на черитата, за която споменахме, че е плътна, предразполага и към приготвянето на консерви или сушене в специални доматени сушилни.

Ние от екипа на онлайн магазина Semenata.Shop можем да Ви посъветваме относно това как да се сдобиете с прекрасните безколови чери домати. Първо осигурете им добро място. За целта знайте, че семената на черния домат ще бъдат най-щастливи от слънце и топлина.

В състава на черните домати чери влизат доста витамини и минерали. Полезните вещества в тези дребни плодчета са многобройни, а нашият организъм се възползва от всяка една от тях. Така, че те не само са примамливи с вида си, но са и изключително полезни.

Както сами се досещате, черитата в черно стават добри съюзници на много аранжори. Украсата от черен домат ще привлече всеки поглед. При оформяне на оригинални кулинарни шедьоври доматките застават на преден план.

Но не само в кухнята може да използвате безколовото чери черно за украса. При оформяне на зимни градини, при интериорни решения на офиси или пък в собствената Ви цветна градина или тераса те винаги са добър избор.

Добро предложение за любителите на градинарството е следното. Засадете Черното Чери от Италия на мястото, където отглеждате любимите си цветя. Една колаборация от различни сортове черита ще оцвети градината Ви през топлите месеци и така ще се насладите на комбинация от червени кръгли, червени продълговати, жълти и черни доматки.

Хубавото при сорт Черно Чери е, че можете да добивате реколтата на няколко етапа. Ранен, като засявате семената от 25.01. до 25.02., среден – засяването е през месец март и късен – май месец.