„Зад завесите“ на „SEO: The Movie“ – документалния филм за SEO оптимизацията в САЩ

3
443
Добави коментар
zwu
zwu

Макар и само 40-минутен, „SEO: The Movie“ обхваща цялата история на оптимизацията от зараждането ѝ до днес. 

Как се ражда идеята за филма?

Джон Линкълн, главен изпълнителен директор на Ignite Visibility, споделя как се е родила идеята за „SEO: The Movie“. Искал да направи нещо „голямо“ за SEO, но дълго време не знаел, какво точно. Докато един ден не осъзнал, че именно видеото е най-ефективното съдържание в интернет. 

„Седях си вкъщи, гледах документален филм за появата на скейтборда и в един момент си помислих, че това наистина е добро и мога и аз да направя нещо подобно. Споделих го с двама от своите бизнес партньори – единият каза, че това е невероятна идея, а другият беше твърд в мнението си, че е загуба на време. И точно в този момент реших, че ще го направя“.

Това се случва през октомври 2016 г., а половин година по-късно филмът вече е факт. Любопитно е, че само за един месец продукцията, която е направена с бюджет по-малък от 15 хил. долара, е гледана от почти 100 000 души платформата за свободно видео споделяне YouTube.

„SEO: The Movie“ засяга теми като първите години на SEO и въздействието, което дигиталните маркетинговите специалисти оказват върху индустрията, актуализациите на Google Panda и Penguin алгоритъм, но без съмнение, личните разкази предизвикват най-голям интерес. Всеки един от участниците във филма разказва своята вдъхновяваща история. 

SEO може да ви превърне в милионер 

Ранд Фишкин, например, споделя, как семейството му е било на ръба на фалита, но вместо да се откажат, започват да предлагат SEO консултантски услуги, а през 2004 година основава Moz. Отначало, това е малък, не много обещаващ блог, за който сега работят над 55 специалисти и който е един от най-авторитетните сайтове в своята ниша, а Фишкин е милионер.

Повече полезна информация за SEO стратегиите, какво включва една SEO кампания и какъв е ефектът от seo оптимизация за търсачки върху бизнеса можете да научите от pagerules.com.