Есенен тор за трева Лактофол Есен със силно подхранващо предзимно действие

6
329
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка: Есенният тор се предлага в разфасовка 1 кг и 5 кг.
Продължителост на действие: До два месеца.
Приложение и дозировка: Есенните торове за треви се прилагат за 1 квадратен метър – 20 – 30 грама. 1 кг е достатъчен за 35 – 50 кв.м
Съдържание:  

Semenata.Shop с удоволствие представя комплексен есенен тор за трева на фирма Лактофол. 

Това е специално създаден гранулиран тор, който осигурява на Вашата тревна площ точните съставки, от които тя има нужда през есенния сезон. 

Есенното торене не рядко се подценява. Но то е от изключително значение, за да може тревната площ да се подготви максимално добре за дългите и неблагоприятни зимни месеци. През есента тревата има нужда от подхранване на листната маса, но и от подхранване на кореновата система, в която се съсредоточават нейните резерви за зимния период. 

Различните видове райграси и тревни смески, използвани в затревяването и изграждане на тревни килими спират своето развитие и растеж с падането на температурите под 5 градуса. Но въпреки това процесите на фотосинтеза и жизнените процеси продължават. Както през есента, така и през зимата тревата има нужда от храна, влага и слънчева светлина. 

Чрез есенните комбинирани торове за райграс на Лактофол тревния Ви килим ще успее да се запаси добре за зимните месеци. С този запас тя ще изглежда силна и свежа дори през зимата, нейната коренова система ще бъде по-устойчива на засушаване и ниски температури (каквито са нерядко условията през зимата в България). Освен това пожълтяването на листата след зимния период ще бъде намалено значително.

Предимство на този есенен гранулиран тор е, че позволява на тревата да стартира добре през ранната пролет, още с първите повишения на температурите.
Торът за есенно торене е съставен от азот, фосфр, калий и желязо, като основни съставки. Те са добре балансирани и в бързо усвоима форма. Освен тези основни за тревата съставки, торовете притежават и микс от специално подбрани микроелементи – Бор, Мед, Манган, Цинк и Молибден, които допълват формулата и усилват подхранващия ефект.

Използването на торовете от Лактофол е изключително лесно. Разпръснете ги равномерно според описаната доза – 20 – 30 гр. за кв.м и задължително полейте обилно. Добре е торенето да се извърши ден след косене на тревната площ. 

Есенният тор е подходящ за торене на тревни килими, които са по-стари. Ако вашата трева е новозасадена е добре да сте извършили поне  3 – 4 коситби, преди да приложите торене с есенните торове за тревни площи на Лактофол.