Сити разглоби Ливърпул на пет! | SportVox

3
345
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Манчестър Сити спечели дербито на четвъртия кръг на Висшата лига, след като надигра с 5-0 Ливърпул на „Етихад“.

Домакините откриха резултата при първата чиста възможност за гол в мача в 25-ата минута. Кевин де Бройне пусна великолепен пас към Серхио Агуеро, който преодоля вратаря на гостите и отбеляза за 1-0.

Пет след това Мохамед Сала за пореден път получи чудесно подаване вдясно, напредна сам, но техничният му изстрел бе отразен от Едерсон.

В 35-ата минута Джак Стоунс можеше да удвои след центриране от корнер, но ударът му по земя от 12 метра бе спасен с крак от Симон Миньоле.

Малко след това Садио Мане бе изведен сам срещу вратаря и посегна високо с крака си и намери главата на Едерсон. Джон Мос не се поколеба и показа червен картон на сенегалеца. След седемминутна пауза Едерсон бе изнесен с носилка, а в игра се появи Клаудио Браво.

В шестата минута на добавеното време за първата част де Бройне получи пас вляво, достави перфектна топка към Габриел Жезус, който засече с глава за 2-0.

Осем минути след почивката Кун получи прекрасно подаване и остана сам срещу Миньоле, но показа липса на егоизъм и даде пас към Жезус вляво, а бразилецът отбеляза лесно за 3-0.

В 76-ата минута резервата Лирой Сане получи топката от де Бройне, след което направи двойно с Бенжамен Менди и от десетина метра разстреля Миньоле за 4-0.

В първата минута на добавеното време за втората част Сане се разписа за втори път след великолепен удар от дъгата на наказателното поле.

След успеха Сити излезе временно начело в класирането с 10 точки, докато Пуул е пети със седем пункта.