Бразилците бойкотират Херо? | SportVox

3
348
Добави коментар
sheri
sheri

Ентусиазмът сред футболистите на „Лудогорец“ от идването на новия треньор Димитър Димитров-Херо е отминал и чувствата им вече се лашкат на обратния полюс, довери пред „България Днес“ човек, близък до съблекалнята на отбора.

Най-недоволни са бразилските играчи, които са и основата на тима. Бургазлията дойде преди около месец след освобождаването на Георги Дерменджиев. Първоначално момчетата се изказаха доста въодушевено от начина на провеждане на тренировките, положителната промяна в климата в състава и показаха надежда, че ще подобрят представянето си. Тези неща в момента са заменени от униние след двете поредни равенства в шампионата (1:1 с „Пирин“ и 0:0 с „Левски“). Мнението е, че с такава тактика в групите на Лига Европа няма да може да се постигнат така желаните успехи и достигане до директните елиминации.

Освен това босът на клуба Кирил Домусчиев е поставил задача пред отбора си не просто преминаване на групата, а поне 1/4-финал. Вместо да внесе нови тактически прийоми в атакуващата фаза, Херо предпочита по-дефанзивна игра, както си му е и стилът, показан в други отбори, в които е работил. Така бразилците не могат да използват силното си оръжие, а именно техниката и скоростта. Именно там Георги Дерменджиев им даваше свобода и резултатът бе две участия в Шампионската лига и отлични мачове срещу титулувани на Стария континент отбори.

Критиките към бургаския специалист след дербито на стадион „Георги Аспарухов“, отправени от тъмнокожите футболисти, били именно в, меко казано, предпазливата тактика. След изгонването на вратаря Божидар Митрев и преди червения картон да види и Сисиньо десет минути преди края на двубоя, „Лудогорец“ игра с човек повече. През това време Димитров е трябвало да даде указания за повече агресия
и свобода на действията на „кариоките“, за да могат да отбележат, но това не се е случило. И закономерно бразилците възнегодували.

Според източник на „България днес“, ако Херо не промени схемата на игра и продължава по същия начин, срещу него ще назрее бунт и неминуемо ще се стигне до бойкот в съблекалнята. След мача на „Герена“ преди три дни, някои от играчите изразили помежду си несъгласието си с треньорските решения, но на този етап само под сурдинка, и то на родния си португалски език.

Недоволството на футболистите почувствал и самият Кирил Домусчиев. Затова и Херо бе привикан на „спявка“ от собственика веднага след мача миналата сряда. Димитров бе в компанията на изпълнителния директор Ангел Петричев и на административния директор Георги Караманджуков. Те се срещнали с боса на „орлите“, като говорили за ситуацията в клуба до след полунощ.

Самият специалист заяви, че е разочарован от играта на тима си срещу „сините“, които играха 45 минути с човек по-малко, тъй като напрежението е взело връх и футболът е останал на заден план.

Желанието на боса на шампионите, който изгледа срещата по телевизията, е „Лудогорец“ да изглежда много по-добре още във важните мачове в груповата фаза на Лига Европа, където целта на тима е да се бори за класиране в тежката конкуренция на „Брага“, „Хофенхайм“ и „Истанбул ББ“. Именно в Турция след няколко дни е първата среща на тима в евротурнира.

Днес от 20,00 ч. на стадиона в „Овча купел“ е поредният тест пред „орлите“ и новия им треньор в мач срещу „Славия“. Босът на „белите“ Венци Стефанов е уверен, че тимът му има сили да се противопостави на шампиона, ако няма реферски аванти. Затова и предупреди арбитъра Георги Давидов да внимава с отсъжданията си. „Ако ни пореже, жална му майка. Аз не искам помощ, а коректност. Повече ще говоря след края на мача“, закани се Стефанов.

Източник: „България днес“