Семена на репички червени с опашки бели – страхотен вкус

14
356
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 10 гр. (в една опаковка има около 1500 бр. семена).
Норма за сеитба: Нужни са около 2 кг семена на репички червени с бели опаки за засяване в един декар градина.
Реколта: –
Период на сеитба: От месец февруари до месец март.
Период на разсаждане: Този сорт червени репички с опашки бели се засяват директно на постоянно място, без да се подготвя предварително разсад.
Схема на отглеждане: Засейте семето на редове при схема 50/10-20 см.
Вегетация: Вегетация от 35 до 40 дни.
Характеристики на плода: Кръгли, двуцветни – горна част – червено, долна част – бяло. Много интересни на вид, крехки и много вкусни. Много характерен наситен аромат.

Следващите зеленчуци, които онлайн магазин Semenata.Shop ще Ви представи са доста специфичен сорт, интересен с оцветяването си. Това са семена на репички червени с бели опашки. Името подсказва, че това са репички, които съчетават два цвята. Горната част е ярко червена, а долната част бяла. Като цяло репичките са със сферична форма, много сочни и хрупкави, листата могат да се използват за украса. Хубавото при тях е, че са ранен сорт с кратка вегетация (35 – 40 дни), и семената покълват бързо.

Червените репички с опашки бели са много предпочитани, заради своите вкусови качества. За да получите добра реколта от зеленчука трябва да подсигурите на семената добри условия за развитие. Хубавото при тях е, че е възможно да бъдат отгледани както в домашни условия – саксии и сандъчета, така и в парници.

Засяването на семето трябва да стане в периода от месец февруари до месец март. Предварително трябва да подготвите влажна почва за целта, дълбочината на засяване не бива да е по-голяма от 2 см. За засяването на площ от един декар са ви необходими около 2 килограма семена на репичките червени с бяла опашка. Трябва да поставите семената в редове като оставяте между тях от 10 до 20 см.

При поникването на кълновете, по ваша преценка разредете, така че да спазите оптимално разстояние м/у растенията. Необхдимо е да почиствате и да плевите редовно както и да поливате. Влагата е особено важна за развитието на репичката червена с бяла опашка. Поливането трябва да зачести при показването на първите листенца от младите растения. Репичките с бели опашки обичат слънцето, така че се уверете, че мястото, което сте подбрали е слънчево и топло. Ако оставите семената на сянка, ще забавите растежа и развитието им и ще удължите времето за вегетация.

Както повечето зеленчуци, така и двуцветните репички са освен вкусни и полезни и с голямо съдържание на витамин С. Изклчително привлекателни са за малките деца със своята приятна и интересна визия. Зеленчуците освежават трапезата Ви, благодарение на възможността да се съчетават с всякакви видове домати, краставици, био маруля, и др. Много приятна и особено предпочитана например е пролетната салата с репички и различни нейни разновидности.

Онлайн магазин Semenata.Shop ще Ви освежи със следващата рецепта.

Нужни са Ви следните продукти: връзка двуцветни репички, една голяма зелена салата, краставичка, средно голяма, 2-3 средни домата, 2 сварени яйца, връзка пресен лук и връзка пресен чесън, връзка магданоз, сол, зехтин.

Начин на приготвяне:  Измивате добре салатата, накъсвате я в голяма купа, почиствате репичките червени с бели опашки от листата и ги нарязвате ги на кръгчера. След това нарязвате краставицата и домата на средно големи кубчета, надребнявате пресните лук, чесън и магданоз и ги прибавяте в купата. Яйцата се смачкват с вилица, объркват се с всичко останало. Добавяте подправките и салатата е готова. Бон апети!