Професионална луксозна тревна смеска Финес (Finesse) за изключително гъст и красив тревен чим

14
391
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка: 5 кг
Норма за сеитба: От 35 до 40 квадратни метра площ се покриват с 1 килограм семена. 5 кг са за до 200 кв.м.
Издръжливост на газене: Средна устойчивост.
Осветеност на терена: На слънце, но има поносимост и към частично засенчване.
Необходимост от поливане: Регулярно поливане с 5-15 литра за квадратен метър на денонощие в зависимост от мястото, сезона и почвата. Поддържайте почвения слой влажен, но не мокър.
Особености при косене: Първо косене при 7-8 сантиметра, поддържането е при 3 – 4 сантиметра. Може да се коси и много ниско на около 1,5 – 2,5 см.
Почвени условия: Песъкливи и добре оцедливи почви.
Устойчивост при ниски температури: Приспособена към климатичните условия у нас, вечнозелена е.
Характеристики на листата: Изключително Фина и елегантна текстура с луксозен външен вид.
Подходящи торове: При засяване наторете с тор за нова трева, а след това с тор за райграс с продължително действие.
Период на сеитба: От края на март до юни, а след това през есента сейте през септември – октомври.
Дълбочина на сеитба: На 2 сантиметра при песъклива почва и на 0,5-1,5 сантиметра при глинеста или сходна.
Температура на почвата при сеитба: При 15-25 градуса, но не и под 5 градуса по Целзий.
Период за покълване: Семената на луксозната тревна професионална смес покълват за 7 – 14 дни.

Професионална тревна смеска Финес (Finesse) е част от богатия каталог на нашия Онлайн магазин Semenata.Shop и е винаги на разположение всички клинти, които искат нещо наистина специално. Селектирана е от професионални тревни разновидности с извънредно високо качество, ценено както от професионалните озеленители, така и от любителите градинари.

С визуално изключително фини листа, луксозната тревна смес прави при засяване  равномерен и добре сгъстен тревен килим, който се отличава с наситено зеления си цвят и изключителна гъстота на на чима.

Практична, лесна за поддръжка, невероятно красива след израстването на тревата и адаптивна – такава е моравата, засята с тревната смеска Финес.

Не случайно се цени масово за озеленяване във всички географски райони на цялата страна, от най-южните до най-северните и от най-източните до най-западните. Тя вирее еднакво добре и на морското равнище по крайбрежието, и в низините на реките и езерата и на по-голяма надморска височина.

Ползва се за озеленяване на луксозни дворове и на градини, на паркове, хотели, спа комплекси, публични зелени пространства, в курортите, резиденции на дипломати, вили, жилищни комплекси от затворен тип, извънградски къщи за гости и къде ли още не. Много заведения, бензиностанции, хитермаркети и МОЛ-ове също са избрали тревната смеска Финес, за да затревят зелените площи около обектите си. Заради високите и естетически качества, тя се използва и в затревяването на по-луксозни и представителни имоти, в аристократични вътрешни дворове, около скъпи имоти и петзвездни хотели навсякъде из страната ни.

Голямо улеснение за всички озеленители е и фактът, че тревната смеска Финес предлага сравнително ускорено и балансирано покълване, както и растеж на самото растение.

Действията по поддържане се извършват регулярно, за да разполагате с една наистина качествена и атрактивна зелена площ в дома си или на обекта, който озеленявате.

Тези качества на тревната смеска я правят лесна за работа, за засяване и последваща поддръжка на зелените площи, които са затревени с Финес (Finesse).

Издържливост на ниски температури и вечнозелен свят даже и през зимата, мощни корени, които и позволяват да се развива добре и при засуха, високи естетически качества и адаптивност – това са сред основните отличителни черти на тревната смеска Финес.

Непрофесионалните градинари е добре да знаят, че тревната смеска Финес е добре да се сее на редовно огрявани от слънцето площи, макар и посевите да се развиват сравнително добре и при частична сянка край дърво, сграда или ограда. При всяко положение обаче изисква от 5 до 6 часа слънчево греене на ден.

При напояването съветът на специалистите от Онлайн магазин Semenata.Shop е то да се извършва регулярно, най-добре в сутрешните и късните следобедни часове, когато слънчевите лъчи отслабват.

Съдържание:

Този вид професионални тревни смески се състои от следните видове треви:

10% Festuca ovina duriuscula (овча власатка специален сорт)
40% Festuca rubra rubra (червена власатка специален сорт)
10% Festuca rubra trichophylla (червена власатка специален сорт)
40% Lolium perenne (пасищен райграс специален сорт)