Професионална тревна смеска за стадиони и спортни игрища Performance

14
508
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка: 5 кг
Норма за сеитба: При изграждане на нови стадиони за 30 до 35 квадратни метра е нужен 1 килограм семена (5 кг са достатъчни за затревяване на стадион или спортен терен с размери 142 – 165 кв.м.). При възстановяване на стари и нарушени спортни терени се препоръчва норма 1 кг за 30 – 50 кв.м.
Издръжливост на газене: Изключително висока издръжливост на утъпкване и много добра регенеративна способност.
Осветеност на терена: На слънчеви площи, но вирее и на частично засенчени места.
Необходимост от поливане: Регулярно ежедневно поливане без да се преполива. Почвата на терена трябва да се поддържа постоянно леко влажна, но в никакъв случай мокра.
Особености при косене: Първо косене се прави при 5-7 сантиметра височина. Най-добър декоративен ефект дава при ниско косене – 1,5 до 2 см, но може да се поддържа безпроблемно и на 3-4 см височина.
Почвени условия: Богати на хранителни вещества оцедливи почви.
Устойчивост при ниски температури: Много висока устойчивост, 100% зимоустойчива и вечнозелена.
Характеристики на листата: Много фини листа от най-висок клас, същевременно издръжливи на газене.
Подходящи торове: Торове за тревни площи или за нова трева.
Период на сеитба: В средата на март до края на юни и през септември-октомври.
Дълбочина на сеитба: На 1 сантиметър с добро валиране.
Температура на почвата при сеитба: При 15-25 градуса, но не и под 5 градуса по Целзий.
Период за покълване: От 5 до 14 дни.

Професионална тревна смеска за стадиони Performance е част от богатия каталог на нашия Онлайн магазин Semenata.Shop. Този квалитетен райграс е създаден и селектиран с цел изграждане или за възстановане на спортни площи като стадионни комплекси, спортни площадки и терени, тренировъчни площадки, баскетболни и волейболни терени, тенис игрища и др.

В селекцията на уникалната Landscaper pro Performance влиза качествен вид райграс, примесен с червени власатки. Смеската за стадион изгражда много плътна и много равна настилка от силна трева, високо ценена заради голямата си издържливост на газене, натиск и утъпкване. Сред голямите и достойнства, които се ценят много при изграждането на спортни площи, е и невероятната и способност да се възстановява, след като е подложена на усилено утъпкване и газене. Това спестява доста разходи при поддръжката на стадиони, които се използват често.

С тази професионална спортна тревна смеска Performance в страната ни масово се затревяват стадионни комплекси, тренировъчни площадки и терени за всички видове спортни игри и състезания, голф комплекси, терени за ръгби, бейсбол, крикет, хандбал, волейбол, баскетбол, тенис на трева и хокей на трева, дори писти за конни надбягвания.

Фините листа на тревната смес за стадиони са много издържливи. Това ги прави предпочитани не само за направата на площи за спорт, но и за затревяването на паркови пространства, дворове и градинки, обществени зелени петна, зони за пикник, терени край спортни комплекси, хипермаркети, бензиностанции или болнични комплекси, около басейни, заведения за хранене, ресторанти с градини и др.

Важно е да се знае при сеенето, че спортната тревна смес Performance се развива най-добре и пълноценно на огряни целодневно от слънцето площи. Тя вирее качествено и на частично засенчени терени, но в този случай е добре да и се осигурят поне 5-6 часа пряко слънчево греене на ден.

Семенцата на Performance се отличават с удивителната способност да покълват с ускорени темпове на подходяща богата на хранителни вещества и добре оцедлива почва. При правилни грижи – напояване, косене и торене, те правят бързо гъста и плътна тревна покривка с наситен зелен цвят, който ги прави подходящи за затревяване на разнообразни по функции тревни пространства. При косене е добре да се знае, че позволява да се окосява ниско (1,5 – 2 см) и не е добре да бъде оставяна на прораства на голяма височина, за да се запазят практическите и естетически качества на тревната настилка, изградена с Performance.

Сее се пролетно време и наесен при температури от 15 до 25 градуса при Целзий. Не е добре да се сее, когато температурата е по-ниска от 5 градуса по Целзий, защото тогава покълването се забавя докато температурата отново не се повиши до желаните параметри.

Заради големите си регенеративни способности и бързите темпове на растеж на кълновете, Performance се предпочита не само за направата на нови затревени площи, но и за тяхното възстановяване.

Съдържание:

Тази холандска тревна смес за стадиони професионална Landscaper Pro Performance съдържа следните специаално селектирани тревни видове:

Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 80%
Червена власатка (Festuca rubra commutatе) – 10%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 10%