Професионални семена на пипер Каптур F1 (Kaptur F1) от Seminis

2
620
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: – 20 бр. семена (опаковка Florian); 100 бр. семена Seminis; 1000 бр. семена на пипер Каптур F1 (Kaptur F1) Seminis.
Норма за сеитба: От 6200 до 7000 растения на 1 декар, ако отглеждате двуредово растенията и от 3800 от 4200 броя, ако е едноредово.
Реколта: –
Период на сеитба: В оранжерии от 5 до 15 февруари, а навън от 10 март до 10 април.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: При еднолентово отглеждане от 35 до 40 сантиметра от растение до растение и от 60 до 70 сантиметра от ред до ред, а при два корена – 40 сантиметра от растение до растение и 80 сантиметра от ред до ред.
Вегетация: –
Характеристики на плода: От семена на пипер Каптур F1 ще отгледате растения, които формират едра чушка от 120 до 140 грама, вкусна, в зелени или ярко червени цветове през различните стадии на зреене. Има от 2 до 3 камери.

Сортовите професионални семена на пипер Каптур F1 (Kaptur F1) от Seminis ще Ви зарадват с много едри червени чушки от типа на капиите, ако ги отгледате в оранжерията си или на открито. Онлайн магазин Semenata.shop предлага няколко разфасовки на пипер Kaptur F1, които можете да поръчате лесно и удобно от компютъра, телефона или таблета си. Освен това приемаме и поръчки по телефона. 

Пипер от сорта Каптур F1 на Seminis са не само страхотни на вкус, но и много едри и достигат грамажи от порядъка на 120 до 140 грама всяка, а при по-усилено напояване стават даже и по-големи и нерядко тежат около 150 грама всяка.

Чушки  Kaptur F1 принадлежат към ранните хибридни сортове червен пипер от типа на капиите. Те са дву-три камерни и през различните стадии на узряването си са яркозелени до наситено червени и с отлични вкусови качества. Чушката е много твърда, лесна и удобна за съхранение, обработка или транспортиране. Заради всички тези свои качества Каптур F1 е чест обект на интерес от страна на търговци на плодове и зеленчуци, както и на износители на земеделска продукция, произведена по нашите земи към чуждестранните пазари.

Капията е много добра за консумиране в прясно състояние веднага след като е обрана от растението. С нея се приготвят множество разнообразни салати, сред които шопската, селската или редената, чушка с оцет, олио и чесън, дресинг, гарнитура и други вкусотии.

Каптур F1 са чушки подходящи за печене и лесни за белене. С тях можете да приготвите различни ястия и гозби като пълнени с кайма чушки, пълнени постни чушки, гювечи, яхнии и мусаки.

Пипер Kaptur F1 е идеален и за консервиране, направата на вкусна туршия за зимата и за лютеница и за печени чушки. Лесно се пече, бели и приготвя в разнообразни форми, познати в кулинарията у нас.

Пипер  Kaptur F1 на Seminis има голяма устойчивост на застудяване, на засушаване, на вредители по зеленчуците или на опасни болести като тютюневите мозайки например.

Поръчайте още днес професионални семена на пипер Каптур  F1 от нашия Онлайн магазин Semenata.Shop. Отгледайте в двуредови ленти на 1 декар от 6200 до 7000 растения, или в едноредови от 3800 до 4200 бройки.

Засяването на професионалните семена на Каптур  F1 в оранжерийни условия се прави от 5-ти до 15-ти февруари, а навън от 10-ти март до 10-ти април. При това, ако отглеждате на едноредова лента, дистанцията от растение до растение е от 35 до 40 сантиметра, а от ред до ред от 60 до 70 сантиметра.

При двуредова лента съответно разстоянията са от 40 и 80 сантиметра. Отглеждането на пипер Каптур F1 се извършва в редове на открито или в оранжерия. Семената се сеят на дълбочина от 1,5 до 2 сантиметра в почвата.