Семена на сръбски пипер Слонско ухо (Slonovo Uvo, Слоново ухо) – наистина гигантски

2
491
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (120 – 150 бр. семена на пипер  Слонско ухо (Slonovo Uvo); 100 гр. (12 000 – 15 000 бр. семена); 1 кг (120 000 – 150 000 бр. семена).
Норма за сеитба: За 100 квадратни метра са нужни 12 грама семенца.
Реколта: От 5 до 6 тона на декар.
Период на сеитба: Ранна сеитба се прави в периода 1-15 февруари, а средноранна – от 1 до 20 март.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: Навън редово с дистанция от растение до растение от 20 до 25 сантиметра и от ред до ред от 50 до 60 сантиметра.
Вегетация: От 110 до 140 дена.
Характеристики на плода: Едър плод с тежина от 150 до 250 грама, дълъг до 18 сантиметра и широк от 10 до 12 сантиметра. Той е тъмнозелен в началото, а при узряване става тъмночервен.

Сръбски гигантски чушки можете да отгледате от семена на пипер Слонско ухо. Тези страхотни чушки тип капия гигант вече са част от богатия каталог със зеленчуци на нашия Онлайн магазин Semenata.Shop, който винаги е на разположение за онлайн поръчка 24/7.

Специалната селекция идва от съседна Сърбия, където специалистите са разработили сорта така, че да дава изключително месест, едър и вкусен плод. Неговите размери наистина респектират познавачите и любителите градинари, защото чушките нерядко израства до 18 сантиметра, в най-широката си част са до 12 сантиметра, а грамажите им гонят от 150 до 250 грама всяка.

Заради размерите и вкуса си пипер Слоново ухо е широко използван за направата на лютеници, консерви и мариноване. Много често се използва и за похапване, докато е пресен и свеж, току що откъснат от стъблото на растението, а също така и за готвене на различни вкусни ястия като пълнени чушки, чушки с ориз или чушки със сос.

В ранните фази от развитието си пиперът Слонско ухо е тъмнозелен, а при пълното си узряване става наситено тъмночервен. Растенията израстват силни, развитието им е мощно, а самите стебла и корени имат възможност да издържат плодовете и дават впечатляващите добиви от 5 до 6 тона от един декар засята площ.

Пиперът от сорта Слоново ухо има устойчивост на болестта  тютюнева мозайка.

От самото засяване на сръбските семена на пипер Слонско ухо, при правилни грижи и осигурени поливни условия, сортът ще Ви се отплати с отличен добив и качество на реколтата. През целия период на развитие на растенията, почвите, в които е засято Слонското ухо, трябва да се поддържат чрез регулярно поливане, без да се преполиват растенията. Капковото поливане дава добър резултат в тази насока.

За ранно и средно ранно засяване на 100 квадратни метра на открито са Ви достатъчни едва 12 грама семена на пипера от сорта Слонско ухо. Това се прави между 1-ви и 15-ти февруари при ранно сеене и между 1-ви и 20-ти март при средно ранно.

Пиперът се сее навън редово или в специална фитария, която представлява отдавна изпитана техника, при която се изграждат квадратни лехи, а краищата им са задигнати. От растение до растение се оставят от 20 до 25 сантиметра дистанция, а от ред до ред от 50 до 60 сантиметра дистанция, препоръчват специалистите от онлайн магазин Semenata.Shop.

Вегетативният период варира от 110 до 140 дена. Сортът обича топлото, влагата и светлината. Предпочита дълбока, дренирана и топла почва, с наситена хранителна среда. Може при нужда да се подхрани с органичен биотор.