Качествени семена на краставици Тимор F1 (Герлинде F1) – късоплодна салатна краставица

3
425
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (28 – 35 бр. семена на късоплодна краставица Тимор F1 (Герлинде F1) има в една опаковка).
Норма за сеитба: За 1 декар от 150 до 180 грама семенца при ранното сеене и от 180 до 200 грама при средното и късното.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранно сеене на семената от късоплодната краставица Герлинде F1 се прави между 25 и 30 март, средното е от 20 април и 20 май, а късното от 25 юни до 5 юли.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: По системата 80/40 при ранното гледане и по системата 100 120/10 – 12 см. за средното и късното. Гледа се на редове, с конструкция, на открито или в оранжерия.
Вегетация: От 50 до 55 дена.
Характеристики на плода: Късоплодните краставици Тимор F1 (Герлинде) образуват тъмнозелен, дълъг към 19 см плод, почти без семенца. Краставицата е със страхотни вкусови качества, гладка тънка кора и хрупкава освежаваща консистенция. Цени се високо като вкусна салатна краставица.

Семената Шоп с удоволствие представя един изключителен зеленчук – семена на късоплодни карставици Герлинде (Тимор) F1. Сорта може да се гледа еднакво успешно и на открито, и в оранжерийни условия.

Плодът и е класен и има високи добиви. Краставицата с къс плод е в тъмнозелена окраска, почти няма семенца, дълга е някъде към 19 сантиметра и по вкусови качества и външен вид с нищо не отстъпва на останалите сортове. Предпочитана е от зеленчукопроизводителите и градинарите, търговците в магазинната мрежа, продавачите по пазари и тържища, вносителите и износителите на земеделска продукция в страната ни.

Голям плюс за късоплодната краставица от сорта Герлинде F1 е нейната необикновено висока устойчивост на повечето заболявания – Динена мозайка (WMV), Мозайка по тиквичките (ZYMV), Краставична мозайка (CMV), Брашнеста мана (РМ), Кубинска мана, Пожълтяване на жилките на краставицата (CVYV).

Вегетацията на краставиците от типа Герлинде F1 трае от 50 до 55 дена.

Те принадлежат към едногодишните двусемеделни растения. Тяхната родина се намира на Азиатския континент, където индийците са я култивирали преди цели 2 хилядолетия. Сортовите семенца на краставиците са привнесени на Стария континент от Александър Велики, познат още и като Македонски. В наше време тя е един от най-търсените и широко гледани по света сортове краставица.

Всеки от нас знае, че в краставиците има 90 на сто водно съдържание и заради това зеленчукът е идеален за всяка диета или като диуретик. Съдържа обаче още ред полезни съставки, сред които са например минералните соли, калият, натрият, калцият, фосфорът, флорът, както и ферментите.

За сеенето на 1 декар земеделски площи са Ви необходими от 150 до 180 грама семена на късоплодната краставица Тимор F1 (Герлинде) при ранното сеене и от 180 до 200 грама семенца при средното и късното.

Ранно сеене се прави между 25 и 30 март, средното е от 20 април и 20 май, а късното от 25 юни до 5 юли.

Гледането на краставиците от типа късоплоден Герлинде F1 се прави по системата 80/40 сантиметра при ранното им гледане и по системата 100 – 120/10 – 12 сантиметра за средното и късното. Гледа се на редове, поясняват специалистите от градински център Семената Шоп

Имат нужда от дренирана топла почва. Поливайте ги регулярно, за да не засъхне почвата, но не преполивайте. За подхранване се ползват течни био торове или гранулиран тор.