Семена на късоплодни краставици Джазер F1 (Jazzer F1) – супер вкусна градинска салатна краставица

3
441
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 500 бр. професионални семена на късоплодни краставици Джазер F1 (Jazzer F1) има в една опаковка.
Норма за сеитба: При директно сеене от 2 200 до 2 400 стръка за 1 декар, а ако правите предварително разсади от 1 400 до 1 600 стръка за 1 декар.
Реколта: –
Период на сеитба: При ранното сеене в оранжерия между 15 февруари и 15 април, а навън от 15 април до 15 юни.
Период на разсаждане: Разсадите се изваждат на постоянните си места щом отминат сланите от 10 април до 15 май.
Схема на отглеждане: С конструкция за опора се гледат по системата 120/40 см. или 160/60Х30 см. Без конструкция се използва системата 100/80 см. Сорта е подходящ за оранжерия, тунели и за полско производство.
Вегетация: 56 дни.
Характеристики на плода: Градинската краставица Джазер F1 е късоплоден сорт с изключителни вкусови качества. Плода е тъмнозелен, с грамажи от порядъка на 190 до 210 грама и е дълъг от 20 до 23 сантиметра. Има гладка кора с бели дребни шипове. Не са горчиви, имат приятна хрупкавост и вкус.

В Semenata.Shop може да намерите сортови семена на късоплодни краставици Джазер F1. Характерно за сорта е, че е партенокарпен, тоест не е нужно те да бъдат опрашени или оплодени, така както се нуждаят повечето от другите типове разпространени у нас краставици. 

Късоплодната краставица се гледа предимно в парници и оранжерии или в полиетиленовите тунелни конструкции, създадени специално за подобни цели. Произвежда се успешно и навън при полското им производство, при което може сами да изберете дали това да става с помощта на конструкции за опора или не, като ги оставите да се стелят спокойно по земната повърхност, където сте ги засадили.

Краставицата от сорта късоплоден Джазер F1 са разработени още преди много години от потомствени градинари и зеленчукопроизводители в т.нар. „Ниска земя“ или Холандия. Дългата им история в зеленчукопроизводството без съмнение се дължи на техните качества, вкуса, външния вид и непретенциозността им при гледането на насажденията.

Късоплодните краставици от Jazzer F1 са с долу-горе не много продължителен вегетационен период и дават обилен и качествен плод доста бързо след засаждането си. Отглежда се най-вече за нуждите на търговията в магазинната мрежа, пазарите и тържищата в страната ни, както и за внос-износа на земеделски продукти.

Според специалистите от тима на център за градината Semenata.Shop, голям плюс за тези късоплодни краставици от Холандия е тяхната много висока устойчивост на заболявания по зеленчуците – краставична мозайка (CVM), краста (Ccu), брашнеста мана (Sf), листни петна (Cca).

Късоплодните краставици дават богати добиви от тъмнозелен плод с грамажи от порядъка на 190 до 210 грама, който е дълъг от 20 до 23 сантиметра. Плодът има гладка кора с бели дребни шипове. Краставиците не са горчиви, имат приятна хрупкавост и апетитен вкус и мирис.

При директно сеене на краставицата с къс плод от сорта Джазер F1 е добре да предвидите от 2 200 до 2 400 стръка за 1 декар, а за разсади – пот 1 400 до 1 600 стръка за 1 декар.

При ранното сеене в оранжерия или тунел това става между 15 февруари и 15 април, а навън от 15 април до 15 юни.

Семето се сее на около 1,5 до 2 сантиметра в почвата, а при това внимавайте температурният диапазон да е в границите над 15 градуса. Разсадите се изваждат на постоянните си места щом отминат сланите от 10 април до 15 май. С конструкция за опора се гледат по системата 120/40 сантиметра или 160/60Х30 сантиметра. Без конструкция се използва системата 100/80 сантиметра.