Семена на български пипер сорт Бяла шипка – известните малките чушлета

1
330
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 

 2 гр. (около 260 – 300 бр. семена на бяла шипка пипер, който може да се маринова)
Норма за сеитба: От 180 до 200 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Април и май.
Период на разсаждане: След преминаване опасността от слани.
Схема на отглеждане: На бразди или редове.
Вегетация: От 100 до 135 дена.
Характеристики на плода: Храстовидно растение, пиперките са много на брой, имат конусна форма, люти.

Онлайн магазин Semenata.Shop представя на всички свои клиенти семена сорт Бяла Шипка. Като един от първенците в предпочитаните люти пиперки, сортът се характеризира с храстовидния си начин на оформление. Всички, предпочитащи лютивия характер на пиперките, ще се зарадва да научи, че може да се сдобие с пиперките, поръчвайки от сайта Semenata.Shop. Нашата платформа е направена специално за целта – да ви запознае с различните сортове и да изберете подходящия за вас.

За любителите на не лютивите сортове, поръчайте семена на пипер сладки рибки.

Сортът лютиви пиперки Бяла Шипка се характеризира като ранен и късен. Продукцията, която дава сорта е с високи стойности, пиперките са симпатично дребни и многобройни.

По форма пиперките представляват конусни плодове, дължината на които е от 5 до 7 сантиметра, тежината е от 8 до 10 грама. Пиперките са твърди, сочни и крехки. Техническото узряване се представя с зелено оцветяване, ботаническото – с червени цветове на пиперките.

Изключително подходящи за хапване в пресен вид. Пиперките с лютив вкус се използват най-вече като разядка. Различните видове разядки са идеалното място за ползване на пиперките от сорта. Като вариант можем да ви предложим да разядка, включваща различни зеленчуци. Летните салати можете да съчетаете и с пиперки от този сорт. Към традиционната салата с домати и краставици например може да добавите и една нарязана люта пиперка. Това, разбира се е вариант за любителите на пикантните вкусови.

Консервираните пиперки са друг вариант, където си намират приложение пиперките. Зимнината е неизменна част на традиционната ни кухня. Вариант за консервиране е като самостоятелно и цели, затворени в бурканчета. Същото може да направите, само че с изпечени предварително пиперки.

Бихте могли и да консервирате пиперките, съчетавайки ги с други зеленчукови продукти. Така ще направите нужната за всеки дом зимнина.

Вегетацията на сорта продължава от 100 до 135 дена. Принципно, обирането на пиперките се случва август, септември.

За ранно засяване на семето, подгответе от 150 до 180 грама семенца, за средно и късно – от 180 до 200 грама. Тези количества се дават като ориентир за засяване на 1 декар земя.

Семенцата засявайте април, май за директно отглеждане.

За ранно засяване сейте семето първите 15 дена на февруари, за средно – първите 20 дена на март, за късно – първите 15 дена на април.

Като дълбочинност на земята, за поставяне на семенцата, слагайте на 0,5 до 1 сантиметър, когато ще отглеждате ранен пипер, за средна и късна добивност – от 2 до 3 сантиметра.

Всички вероятно сте чували за ползите на лютивите пиперки. Не пропускайте да опитате един от най-разпространените на пазара сорт. Ако обичате да експериментирате и търсите по-екзотични, но сладки чушлета, то определено опитайте да отгледате от семена оранжеви рибки на фирма Флориян ООД.