Семена на фасул тип Лоди – зелен боб сорт Посейдон нисък и плосък

2
464
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 50 гр., 500 гр. и 1 кг семена на фасул (боб) тип Лоди Сорт Посейдон.
Норма за сеитба: От 8 до 10 килограма за декар.
Реколта: От 2 до 2,5 тона от декар.
Период на сеитба: От 01.04. – 15.05.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: На богата и рохкава почва, редовно окопавне и поливане, наторяване с подходяща тор.
Вегетация: От 70 до 95 дена.
Характеристики на плода: Плоски, зелени шушулки.

В следващите редове онлайн магазинът Semenata.Shop ще представи на своите клиенти поредното си предложение. Попълнението на каталога ни е на семена на фасул Лоди сорт Посейдон (боб, който е зелен и плосък). Характеризира се със своята плоскост и нискорастящи растения.

Сорт-Посейдон е известен с едногодишното си отглеждане в нашата страна. Плодчетата, образували се върху растенията представляват шушулки със зелен цвят, с плоска фигура. Както повечето от вида си и този сорт-Посейдон се слави с високата си добивност. Обирането на шушулковите продукти се осъществява, когато те биват все още не достигнали техническата си зрялост. Младостта на шушулките е знак и за тяхната крехкост, както и свежест.

Полезна информация ще бъде за Вас, да обирате зеленчуковите шушулки по-често. Споменахме вече високата добивност, именно това е причината да берете през два до три дена шушулките. Така ще освобождавате растенията от старите плодчета и стимулирате растенията да изхранват следващите.

Семенцата на сорт боб Лоди Посейдон предварително биват третирани със специален препарат, който предпазва бъдещите израстващи растения от разни болести, характерни за вида.

Съхраняването на шушулковите зеленчукови продукти бихте могли да направите, замразявайки ги. Друг вариант е консервирането в буркани, така бихте направили зимнина за студените дни.

В готварството, бихте могли да ползвате шушулковите растения в разни и разнообразни вариации, включващи месо, зеленчуци.

Много търсени са бобовите шушулки от вегетарианци и вегани. В техните рецепти ще откриете богатство от разнообразни начини на готвене. Вегетарианците и веганите не случайно ползват фасула. Калорийните стойности на фасула съответстват на тези на месните продукти. Това е и причината да бъдат желан продукт в менюто им.

Изключително здравословни, шушулките на фасула тип Лоди са изпълнени с редица витаминозни вещества. Минералните съставки също не са в излишък, а точно обратното.

Отглеждането на културата бихте могли да осъществите в обработена, структурна почва. Наторяването би могло да е добър вариант, ако земята е изтощена и толкова обогатена на полезни вещества.

Сорта боб лоди Посейдон е култура, позната със своята светлолюбимост, топлолюбимост, влаголюбимост също.

Засяването на семена от зелен фасул нисък тип лоди бихте могли да направите от началото на пролетния април до средата на топлият май. Това време се характеризира с установяване на постоянни положителни градуси. Времето е удачно, защото тогава, няма да се притеснявате от падане на евентуални слани. Растенията ви ще се развиват в топла и добра климатична среда. Засявайте на 10 сантиметра в земята.

При редово засяване, спазете следните разстояния – от ред до следващ, оставяйте – около 60 сантиметра, от растения до следващо – до 40 сантиметра. Така ще осигурите нужното пространство за развиване на бъдещите шушулкови продукти.

На семенцата са им нужни от шест до десетина дена за да изникнат.

Вегетационният период на сорт-Посейдон продължава от 70 до 95 дена.