Невероятен Григор на финал в Лондон след страхотен обрат! – SportVox

2
325
Добави коментар
sheri
sheri

Григор Димитров ще спори за титлата на Nitro ATP Finals в Лондон, след като записа страхотна победа с 4-6; 6-0; 6-3 над Джак Соко във втория полуфинал в зала „О2 Арена“. По този начин Гришо ще се изкачи и до номер 3 в света.

Българинът започна трудно двубоя след дюс при първото му подаване, но в крайна сметка измъкна сервиса си, а след това направи пробив след чудесно излизане на мрежата при втория си брейкпойнт – 2-0. След това първата ни ракета затвърди преднината си и дори имаше точка за 4-0, но американецът изравни, след което закова два аса за 1-3.

В следващия гейм американецът продължи с добрата си игра и съумя да върне пробива, а след това изравни за 3-3. В деветия гейм Сок отново наказа колебанията при сервис на Димитров и след втори брейк излезе напред с 5-4. Първата ракета на САЩ затвори сета при своето подаване – 6-4.

Втората част започна като първата – с преднина от 3-0 за Григор. Разликата бе, че този път българинът се възползва от шанса си за втори пробив и дръпна с 4-0. След това нашето момче взе и следващите два гейма, за да врътне „геврек“ на съперника си – 6-0.

Решителният трети сет тръгна трудно за Димитров, който бе изправен пред брейкбол, но успя да излезе „сух“ от ситуацията за 1-0. Последва доминация на сервиращите тенисисти до 4-3 в полза на българина. В осмия гейм Гришо получи шанс за пробив, но Сок го спаси с феноменален уинър. Стигна се до втора възможност за хасковлията и този път американецът бе принуден да сбърка – 5-3.

След това първата ни ракета получи два мачбола, но Сок успя да ги отрази и дори имаше точка за връщане на пробива. Григор показа здрави нерви и изравни, а след това заслужи трети мачбол, но последва удар с рамката на ракетата. Джак се добра до втори брейкбол, но прати топката в мрежата след дълго разиграване. Българинът получи четвърти шанс и този път прошка нямаше – 6-3, По този начин нашето момче спря и лошата си серия от три поредни загуби срещу американеца.

Във финала утре Димитров ще срещне Давид Гофен, който изненадващо надигра Роджър Федерер с 2-6; 6-3; 6-4 в ранния полуфинал. Началният час на мача за титлата е 20:00 българско време.

Интересното е, че двамата играха вече в груповата фаза, а Гришо спечели с разгромното 6-0; 6-2.