Семена на сладки чушлета сорт Сладка шипка, която не люти

1
290
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 300 бр. семена на сладки чушлета шипка)
Норма за сеитба: От 150 до 180 грама на декар. За директна сеитба 180 – 200 грама.
Реколта: От 2 до 2,5 тона от декар.
Период на сеитба: През март за разсад, през май директо.
Период на разсаждане: Май месец.
Схема на отглеждане: Средно-ранен и късен сорт.
Вегетация: От 100 до 120 дена.
Характеристики на плода: Малки пиперки, сладки на вкус.

Онлайн магазин Semenata.Shop прибави поредната разновидност на сладки чушлета, за разлика от семена на пипер сладки рибки, този сорт Сладка шипка също не люти, но няма толкова издължена форма. Става въпрос за семе пипер сорт – сладки чушлета Шипка. Българки, доказал се във времето сорт, неизменна част от трапезата ни. Изключително ценен сорт, с висока продуктивност, един от първите избори на редица родни производители. Любителите-градинари също не остават назад при избора си на този сорт.

Сортът се характеризира с три типа производство – такъв с ранна добивност, със средно-ранна и късна. Вие преценявате кой да изберете. Популяризиран е във всички части на страната, т.е. бива отглеждан навсякъде.

Оформящите се пиперчици представляват малки плодове, дължината, на които са от 5 до 6 сантиметра, основата около дръжките е от 1 до 2 сантиметра. Те се оформят, увисвайки от растението. Самите растения израстват от 50 до 70 сантиметра. Листната маса представлява средни листенца по големина. Пиперките се обагрят в бледо-зелено, гланцирани са по повърхността си. При узряване цветът се променя на наситено-червен. Като вкус имат удивителна сладост и никаква лютивост.

Сортът, подобно на останалите подобни видове е топлолюбив. Семенцата предварително засейте в парници, съдове за цветя или подходящи такива.

За да стимулирате поникването на семето, бихте могли да сложите семенцата в напоено памуче с хладка водичка. Нека постоят така броени часове. Поставянето на семето в земята става на 1 до 1, сантиметра в земята. После покрийте с прозрачно фолио.

Сортът не е претенциозен и успява да устои на високите градуси през лятото. Това предполага лесното му гледане.

Изведете готовите разсаждения навън май месец, по-точно към края. Засяването направете, спазвайки 70 сантиметра от ред до следващ и 15 сантиметра от растение до следващо.

Много по-качествена продукция бихте получили, ако наторявате земята предварително. Така ще подхраните мястото и ще осигурите добри условия за развитие.

Като добивност може да очаквате от 2 до 2,5 тона от засята площ 1 дка.

Вегетационният период продължава от 100 до 120 дена. Като цяло плододаването е в период – летния юли до есенния октомври.

Както останалите представители на пиперките и сладките пиперки Шипка са източник на множество полезни вещества. Витаминозните съставки са в големи количества като съдържание. Минералните вещества също не са в излишък, дори напротив.

Идеални за хапване в пресен вид, пиперките са с постоянно присъствие на масата. Бихте могли да консумирате пипер Сладка Шипка с всичко, което обичате. Салатите, в състава на които влизат пиперките, ще ви донесат големи количества здравословни вещества. Ще успеете да заздравите имунитета си организмът ви ще поеме достатъчно здраве. За тези от Вас, които обичат лютото, предлагаме да опитат да отгледат семена на люта шипка сорт Джулюнска.