Семена на пипер Червен Рог сорт Corno Rosso от Италия

1
378
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1,5 гр. (около 195 – 225 гр. семена на пипер Червен Рог Corno Rosso)
Норма за сеитба: От 150 до 180 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранна сеитба – 1 до 15 февруари, средна – 1 до 20 март, късна – 1 до 15 юни.
Период на разсаждане: След преминаване опсността от слани.
Схема на отглеждане: За ранни, средно-ранни и късни добиви.
Вегетация: От 70 до 90 дена.
Характеристики на плода: Удължени, червени пиперки.

Следващите семенца, които онлайн магазинът Semenata.Shop ще ви представи са на пипер сорт Червен рог. Сдобивайки се с тези семенца, бихте могли да обогатите зеленчуковите си градини с още един вариант на полезните зеленчуци. Любителите на сладките пиперки, биха могли да поръчат семенцата от платформата ни  Semenata.Shop улеснено и удобно.

За разлика от сортови семена на пипер тип кози рог, тези чушки са по-едри.

Семенцата на пиперките са с италиански произход. Ползват се изключително в пресен вид или изпечени. Сортът се характеризира като средно-ранен, израстващите пиперки са издължени, наподобяващи рога, от където всъщност е и името на сорта. Пиперките са обагрени в страхотни червени цветове. Структурата им е силно месеста, което ги прави перфектни за готвене в различни състояния. Могат да се изпичат, пържат, мариноват, консервират или просто да се хапват пресни. Сладостта и крехкостта на пиперките използвайте в удачни варианти. Бихте могли да получите страхотна здравословна комбинация, ако направите салата от разни пресни зеленчуци.

Пиперките носят множество витаминозни съставки. Минералните вещества също не са в излишък. Като цяло, всички пиперки се славят с полезните си и здравословни качества. Витаминът, с изключителна важност, който влиза в състава е С. Неговото количество е завишено при пиперките. Включвайки други зеленчуци в салатите, сами се досещате, че организмът ви ще си набави достатъчно здраве.

Бихте могли да отгледате пиперките като ранни, средни, късни. В зависимост от избора ви, ето насоките за сеитбената процедура.

За ранни пиперки засявайте семенцата първите 15 дена на март. За средни, засявайте първите 20 дена на март. За късни засявайте семето първите 15 дена на юни.

За показването на семенцата над земната повърхност, т.е. за да изникнат, нужните градуси са 15. Естествено важно е поливането, особено веднага след засяване.

Предварително приготвените разсади, е удачно да изведете навън, след преминаване опасността от евентуални слани. Така ще запазите крехките растения и ще ги предпазите от евентуално „попарване“ на коренчетата. Установените постоянни температури способстват за това. 

При поставяне в земята на разсадите, спазвайте следните насоки – от ред до следващ ред оставяйте към – 60 сантиметра, от младо растение до следващо – 15 сантиметра. Изпитаната схема е доказала ползата си като осигурява пространства за развитие на бъдещите пиперки.

Вегетацията на сорта продължава от 70 до 80 дена.

Консервирането на пиперките може да осъществите в различни варианти. Бихте могли да ги затворите в буркани самостоятелно, цели, както са пресни. Можете и да ги затворите по същия начин, но изпечени предварително. Замразяването е друг вариант. Нарязвайте пиперките на дребни парченца, разпределете в найлонови торбички и приберете във фризера. Така направени, са удобни за ползване в готварството.

Ако предпочитате лютите червени чушки, опитайте семена на червен лют пипер Рокита.