Цветен латекс

1
386
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

Без значение какъв вид е дадено помещение или фасада, освежаването и боядисването с цветен латекс или друг вид боя, са абсолютно наложителни. Това е така, защото само цветният латекс може да донесе онзи нов полъх в стаите или офиса. Само чрез цветен латекс се постига, при това доста лесно, усещане за нов и уютен дом.

Боядисването на стените с цветен латекс е един добър и много популярен начин за освежаване на дома. Добилото популярност наименование цветен латекс, всъщност не е съвсем точно и е популярно название за всичките видове и класове интериорни бои.

Цветният латекс е начин да следвате тенденциите в интериорния дизайн и в екстериора, да създавате красиви декорации и да изразите същността си. Цветният латекс е продукт, който трудно може да бъде заместен от други аналогични продукти, тъй като благодарение именно на цветния латекс се постига минимализъм, стил, елегантен завършек. Различните нюанси и цветове на цветния латекс, ще гарантират на всяко помещение съвсем нов и различен облик. Разбира се, за постигане на наистина качествени резултати, трябва да направите и правилния

Цветен латекс в хола

избор на цветен латекс. Винаги е по-добре да се насочите към утвърдени на пазара марки цветен латекс, които с времето са доказали своята надеждност и качество за дома. Такава марка е именно CAP Arreghini. Базираната в Италия, компания с над 60-годишна история обслужва клиентите си с висока степен на професионализъм и предлага бели и  цветни латекси от най-високо качество.

 

Цветните латекси CAP Arreghini – възникване и развитие на компанията

Компанията, произвеждаща най-добрите бои и цветни латекси в Италия, води началото си от далечната 1950-та година. Неин основател е Адолфо Арегини, който е бил майстор бояджия. Как той решава да създаде бизнес, свързан с производството на цветни латекси и бои за стена? Първоначалната идея на Арегини всъщност съвсем не включва развитието и популяризирането на марката в национален и международен мащаб, с фокус върху цветен латекс. Когато обаче боите и цветните латекси от бранда CAP Arreghini започват да се харесват масово от потребителите и стават все по-търсени на пазара, той решава да разшири производството на цветен латекс. Наследниците на Адолфо Арегини продължават успешно неговата дейност и дори в много отношения подобряват постиженията му по отношение на качество, разнообразие на продуктовата гама от цветни латекси, бои, мазилки, лакове, както и подобряване на пазарни позиции.

Трябва да се отбележи, че абсолютно цялото производство на бои и цветни латекси е концентрирано в Италия, което гарантира единен стандарт и високо качество. Компанията провежда множество научни изследвания, вследствие на които в производствения процес са внедрени редица технологични иновации. Това позволява да се залага на все по-качествени, ефективни и чисти бои и цветни латекси, направени с внимание и акцент върху опазването на околната среда. Резултатите не закъсняват. Понастоящем CAP Arreghini е лидер по продажби на цветни латекси и бои в Италия, а целите се насочват силно към други пазари. Официален вносител за България на цветните латекси и другите продукти за стена от бранда CAP Arreghini, е Арт ЛИНЕА ООД. Фирмата има магазин в София, както и множество партньори в цялата страна.

 

Същност и характеристики на цветния латекс   

Нека да кажем някои неща и за същността и основните характеристики на цветния латекс. Латексовите бои по принцип се различават от блажните (или синтетичните) по това, че са на водна основа и съдържат свързващи вещества от акрилна смола. Пигментите, включени в съответния  вид цветен латекс, му придават цвят и тоналност.

CAP Arreghini – символ на качество

Свързващите и сухите  вещества и  смолите пък определят качеството на съответния клас. В цветния латекс могат да се добавят и допълнителни съставки, които служат за защита от плесени и мухъл. В зависимост от състава си, цветните латекси богат да бъдат: дишащи, миещи, супермиещи  и др.

По своята същност, самият латекс представлява емулсия от синтетичен или натурален каучук във водна фаза. Изкуственият латекс се произвежда от синтетичен каучук или друг подобен полимер.

Изборът на цветен латекс не е единственият фактор за осъществяване на идеално освежаване на дадено помещение. Без значение вида на цветния латекс, който сте избрали, към факторите, които са решаващи за доброто боядисване спадат и подготовката на основата, технологията на нанасяне на цветния латекс и инструментите, с които се боядисва. Разбира се, не бива да се забравят и конкретните умения на този, който ще използва цветния латекс и всички други приспособления, с които се извършва даден ремонт.

Технологията на боядисване с цветен латекс е различна, в зависимост от конкретния продукт. Времето за съхнене също зависи от комплексни фактори. По принцип, времето за съхнене на даден цветен латекс е определено от производителя на база лабораторни изследвания. Като се вземат предвид съставките на дадения тип цветен латекс, се определя и как, къде и чрез какъв метод да бъде нанесен съответния продукт.

Цветен латекс се нанася най-често с валяк или четка. Разбира се, ако търси друг по-оригинален ефект, цветният латекс може да бъде нанесен и със специална шпатула. Имайте предвид, че различните цветни латекси и бои изискват различни шпатули и инструменти за боядисване. Сред разнообразието от инструменти за нанасяне на цветен латекс, спадат валяци от свинска кожа, от овча кожа, от дунапрен, от плат и други. Самата дължина на

Цветен латекс за Вашия дом

косъма на валяка за цветен латекс, както и гъстотата на косъмчетата, определя гладкостта и текстурата на стената, покрита с цветен латекс. Например, валяци с по-къс косъм се препоръчват за по-гладки повърхности, тъй като разстилат цветния латекс идеално по цялата площ. Ефектът от подобно третиране с цветен латекс винаги е изумителен и стилен.

Валяците с дълъг косъм са по-подходящи за неравни стени или фасадно боядисване. Ако цветният латекс не е толкова покривен, то е по-добре да се ползва валяк с дълъг косъм.

Когато вече сте решили с какви инструменти ще нанасяте цветния латекс, то трябва да подготвите повърхността добре, за да се получи желания ефект. За да се нанесе добре цветния латекс, то стената трябва да е гладка, без неравности и дупчици. В случай, че стената не е шпаклована както трябва и има шупли, то цветният латекс няма да изглежда добре. Поради тази причина, всички шупли е добре да бъдат отстранени с шпакловъчен материал. Едно от задължителните неща, за които трябва да внимавате преди да поставите цветния латекс е, стената да бъде без прашинки, без мазни петна и разбира се – да не е мокра или влажна.

Преди тази основа, стената трябва да се третира с грунд. Обикновено преди да се нанесе цветен латекс, се нанася специален грунд – запечатващ, или „дълбоко проникващ“.  В сайта на CAP Arreghini ще намерите подходящ за целта грунд, за да подготвите стените за доброто покритие на цветния латекс.

Както споменахме, уменията на лицето, което ще нанася цветния латекс, също са важен фактор за финалния резултат. Спазването на технологията и предписанията на производителя на съответния цветен латекс, са първостепенни правила, ако искате да се получи добър финален ефект.

Цветен латекс за стените вкъщи
Цветен латекс – няколко съвета при използването му

И накрая сме ви подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат в различните етапи от процеса на боядисване с цветен латекс. От подготовката на стените до нанасянето на самия цветен латекс – всичко трябва да е прецизно изпипано, за да се гарантира добрият резултат накрая. Ето нещата, които е хубаво да знаете за цветния латекс:

подходящ избор на инструменти – дори и най-качественият цветен латекс може да не постигне желания от вас ефект, ако не бъде комбиниран с надеждни инструменти. Така че изберете внимателно инструментите, с които ще работите, и не се изкушавайте винаги да залагате на най-евтинoто.  подготовка на стената – стената също има нужда от солидна подготовка преди нанасянето на цветния латекс. Помнете, че по нея не трябва да има остатъци от стара боя или пък големи петна и замърсявания. Затова почистете добре вашата стена и я обезпрашете. След това сложете грунд, който ще помогне за равномерното попиване на боята и за намаляване на абсорбцията  добро планиране – при започване на работа с цветния латекс вече трябва да сте наясно какво точно правите и искате да постигнете. Пълна промяна на облика на стените или просто малко освежаване? Едноцветна стена или наличие на различни нюанси по нея? Дишащ материал или такъв с определени други свойства? Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да изберете точния вид и цвят на латекса за вашите стени.същинска работа – след като сте облепили всички мебели и сте покрили цялото помещение, то е време да грундирате. След като грундът изсъхне, следва поставянето на цветния латекс. Самото боядисване става с равни по посока и скорост движение с инструмента. Въпросният валяк, с който се нанася цветния латекс трябва да е умерено влажен. Естествено, необходимо  е съответното разреждане на цветния латекс. Не забравяйте да прочетете упътването на съответната разфасовка цветен латекс. Почти винаги с цветен латекс се боядисва от долу на горе. Навярно знаете, че боядисването с цветен латекс настрани е нежелателно, тъй като крайният ефект не е естетичен. Цветният латекс се нанася на два пъти. Втората ръка цветен латекс се поставя след изсъхване на първата. Избягвайте течението – от вятъра е възможно по стените ви да полепнат нежелани прахови частици. И не на последно място, когато става дума за боядисване, е препоръчително да не се работи на студено и влажно, като минималната допустима температура е 8 – 10 градуса. При боядисването с цветен латекс, най-трудно е отсичането между стена и таван – т.е. цветовото разграничение на двете плоскости. Не всеки може да се справи идеално и да постигне перфектен краен ефект с цветния латекс при този процес, тъй като тук се изисква много точна и спокойна ръка. Разбира се, процесът на отсичане се извършва със специална четка
Цветеният латекс се прилага навсякъде

За да сте сигурни, че ще имате идеалното помещение или фасада с естетичен цветен латекс, то доверете се на италианското качество на CAP Arreghini. При нас ще намерите разнообразие от цветен латекс и всички допълващи продукти, за да направите мечтания ремонт. Разнообразните формули и иновативни методи за произвеждане на цветен латекс при нас, ви осигуряват страхотен продукт на конкурентни цени. Не забравяйте, че за да имате красив дом или фасада, не е нужно само добър цветен латекс, но и настроение и усмивки.

Разгледайте каталога на CAP Arreghini и изберете най-добрите модели цветни латекси за стените на вашия дом!

 

 

 

 

 

Цветният латекс – надеждна опция за стените на дома

Цветните латекси CAP Arreghini – възникване и развитие на компанията

Същност и характеристики на цветния латекс   

Цветен латекс – няколко съвета при използването му

 

Няма добавени продукти в тази категория.