Пресовани скари

1
629
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

Какво представляват пресованите скари?

По своята същност пресованите скари представляват подгрупа на решетъчните такива. Те са направени от перпендикулярно кръстосани носещи и напречни шини, които са свързани чрез пресоване (оттам идва наименованието на скарите) и захванати в рамка със специален профил. Сечението на въпросните шини, както и разстоянието между подпорите са определящи за товароносимостта на съответната пресована скара. В този смисъл за колкото по-големи натоварвания е предвидена тя, толкова по-дебела и широка трябва да бъде носещата шина. Три са популярните и широко използвани материали за изработка на пресовани скари – черна, горещо поцинкована и неръждаема стомана.

Основни предимства на пресованите скари

Пресованите скари притежават редица преимущества, които ги правят предпочитани за индустриални и битови цели. Нека да видим най-важните сред тези преимущества:

– лекота – пресованите скари се отличават с една лекота, която прави техния монтаж доста по-безпроблемен. Ако смятате да ги използвате за битови цели и имате най-основни познания в областта на строителството, може дори да не ви се наложи да търсите професионална помощ за процеса по инсталация.

– устойчивост – пресованите скари са изключително устойчиви и запазват своето отлично състояние за дълъг период от време. В допълнение, те са издръжливи на тежки атмосферни условия, което определя и широкото им приложение за покриване на платформи и пътни артерии.

– сигурност – често срещана опция е изработването на пресовани скари с противохлъзгащо изпълнение. Те се използват за повишаване  безопасността и сигурността при движение по различни платформи и пешеходни проходи.

– естетика – и не на последно място, пресованите скари имат доста приятен и естетичен външен вид. Това ги прави подходящ и предпочитан вариант в модерната архитектура.

Приложение на пресованите скари

Както вече споменахме в предишната точка от текста, пресованите скари са широко използвани за индустриални и битови цели. Може би най-важното им приложение е свързано с ефективното и надеждно покритие на платформи и пътни артерии. Също така обаче те се използват като елементи на вътрешни стени, огради и парапети. Присъствието им в архитектурата се увеличава напоследък заради техните добри естетични качества.

Нашите пресовани скари се произвеждат в съответствие с DIN 24537 и при предварителна заявка се придружават от сертификат за качество. Разгледайте каталога ни и си поръчайте най-добрите продукти от тази категория!

Какво представляват пресованите скари?

Приложение на пресованите скари