Решетъчни метални стъпала | Metalen.bg

1
515
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

Нашите стъпала за метални конструкции

В каталога ни са налични редица модели метални стъпала, които могат да се използват за различни стълбищни конструкции. Всеки един от тези модели носи гаранция за сигурност и безопасност предвид неговото съобразяване с натовареността при експлоатация на съответната конструкция. Нашите стъпала за метални конструкции са допълнително подсигурени с ръб против хлъзгане в съответствие с DIN 24537. Те са от изключителна полза за места, на които се работи в екстремни индустриални условия или има постоянно замърсяване. Освен това металните стъпала са направени така, че да предотвратяват замръзване, което прави стълбищната конструкция значително по-безопасна за използване през зимата. В нашия каталог можете да намерите стъпала за всички стандартни размери метални конструкции. Моделите ни отговарят напълно на нуждите и предпочитанията на клиента. Преди да разгледаме по-подробно техните основни предимства, нека да видим от какви метали могат да се изработват стъпалата за стълбищни конструкции.

Стъпала за метални конструкции – материали

Въпреки че възможностите и комбинаците от материали са доста, има три основни метала, от които се изработват стъпалата за стълбищни конструкции. Това са алуминият, обикновената и неръждаемата стомана. Сега ще видим какви са характеристиките на стъпалата, направени от всеки един от тези метали, и за какви места и конструкции са предвидени те:

1. Алуминий – алуминият най-често се използва, когато за съответната конструкция е необходим материал, който е лек и същевременно с това устойчив на корозия. При направата на стъпала за стълбищни конструкции алуминият може да се комбинира с други метали като стоманата например. Когато лекотата на алуминия се съчетае със здравината и стабилността на стоманата, резултатът е наистина повече от положителен.

2. Обикновена стомана – металните стъпала от обикновена стомана са подходящи за конструкции, изложени на постоянно и силно натоварване, както и за индустриални зони, в които здравината и стабилността са от първостепенно значение. А в случай, че се притеснявате от ръждясване, стоманата може да бъде горещо поцинкована.

3. Неръждаема стомана – металните стъпала от неръждаема стомана пък са идеални за стълбищни конструкции, използвани в хранителната индустрия. Освен че е сред хигиеничните материали, неръждаемата стомана също така е устойчива на корозия. В допълнение, тя е доста предпочитана в рекламните и развлекателни проекти поради своя приятен и естетичен външен вид.

Видове стъпала за метални конструкции

Време е да преминем към основните видове стъпала за метални конструкции, които могат да се намерят на пазара. Можем да обобщим четири големи групи от тях – стъпала с плочки, решетъчни, перфорирани и разширени такива. Металните стъпала от всяка една от тези групи имат свои собствени особености и характеристики, които ги правят подходящи за точно определени конструкции и ситуации. Ето малко повече информация за тях:  

1. Стъпала за метални конструкции с плочки – те са доста интересен вариант, който чисто естетически се вписва прекрасно в новите и модерни сгради. Освен при изработване на нови стълбищни конструкции обаче, е възможно стъпалата с плочки да се използват също така за преоборудване на стари стълбища.

2. Решетъчни стъпала за метални конструкции – металните стъпала от тази група са предпочитани в случаите, когато приложението на съответната конструкция изисква наличие на добър дренаж. Решетъчните стъпала за метални конструкции могат да бъдат направени от всякакъв вид решетки. Те са приложими и в ситуации на тежки метеорологични или индустриални условия.

3. Перфорирани стъпала за метални конструкции – в тях се съдържат някои от предимствата на плочките и решетъчните стъпала. Перфорираните стъпала за метални конструкции комбинират стабилността с добрия дренаж. Това ги прави подходящи както за прилагане върху нови конструкции, така и за преоборудване на стари такива.

4. Разширени стъпала за метални конструкции – и последния вид стъпала, които пък са насочени повече към старите метални конструкции. Всъщност те са най-икономичният и изгоден метод за преоборудване на тези метални конструкции, тъй като благодарение на тях отпада необходимостта от пълно премахване и заместване на вече съществуващите стъпала. Друго преимущество, което може да се посочи, е сравнително бързото им и лесно монтиране. 

 

 

 

Стъпала за метални конструкции – почистване и поддръжка

Голямото предимство на металните стъпала за стълбищни конструкции се крие във факта, че те са изключително устойчиви и не изискват някакви специални грижи или поддръжка. Неприятните ефекти, появяващи се при други материали (дърво, камък), като наранявания, изкривявания и вдлъбнатини, тук са малко вероятни. Едва ли ще ви се наложи например да боядисвате или лакирате регулярно металните стъпала на вашата стълбищна конструкция. Всъщност единственото ви задължение ще бъде тяхното почистване, което по принцип става доста лесно. При металните стъпала за вътрешни стълбищни конструкции една обикновена кърпа за бърсане ще ви помогне да премахнете праха и нечистотиите. Само при силно замърсяване или пък кални стъпки може да ви потрябва малко количество почистващ препарат. Подобна е ситуацията и при металните стъпала за външни конструкции. Тях можете да почистите с водоструйка, която ще премахне цялата налична мръсотия. И от вас няма да се изисква нищо повече. Звучи страхотно, нали?

Други предимства на стъпалата за метални конструкции  

Освен устойчивостта и лесната поддръжка, металните стъпала имат и още редица предимства, които ги правят най-добрият избор за вашите домашни и индустриални конструкции. Нека да видим какви точно са тези предимства:

– безпроблемен монтаж – ако имате известен опит в ремонтите и строителството, може би знаете, че монтажът на различни елементи и конструкции доста често се оказва една тежка и продължителна процедура. Е, при металните стъпала със сигурност няма да имате подобни проблеми. Те се монтират сравнително лесно и ще гарантират бързото приключване на ремонтните дейности и вашето завръщане към обичайното ежедневие. 

– ниски разходи – бързият завършек на процеса по монтаж означава, че ще се намалят и плащанията към съответната фирма или работници. В допълнение с общо взето липсата на последващи разходи по поддръжка, това ще направи металните стъпала за конструкции една изключително икономична и изгодна опция за вас. 

– повече гъвкавост – металът е материал, който може да се използва за направата на най-различни по форма, размери и дизайн стъпала. Независимо какви са условията и изискванията на вашето помещение, те със сигурност ще паснат идеално на съответната стълбищна конструкция.

– максимална сигурност – това е елемент, който в никакъв случай не трябва да се пренебрегва. Металните стъпала за стълбищни конструкции ще ограничат до минимум възможностите за подхлъзване, падане и други неприятни инциденти.

– естетика – металът е сред материалите, които носят не само практичност, но и естетика и чудесен външен вид. Използвайте го за вашите стълбищни конструкции и със сигурност ще бъдете повече от доволни от крайния резултат.   

Разгледайте внимателно каталога ни и изберете най-качествените и подходящи стъпала за метални конструкции, съответстващи напълно на вашите нужди и предпочитания като потребители!  

Нашите стъпала за метални конструкции

Видове стъпала за метални конструкции