Просечена ламарина

1
622
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

Какво трябва да знаете за просечената ламарина?

По своята същност просечената ламарина представлява една мрежа от метал. Производственият й процес се състои в просичане и изтегляне на плътна ламарина. Действията се повтарят многократно до получаване на крайния продукт. Като този краен продукт може да бъде лист или рулон. Основната разлика между двата елемента се крие в тяхната дебелина. Рулонът по принцип не превишава дебелина от 5 мм, докато тази на листа е възможно да достигне до 7 мм. В зависимост от инструмента, се получават различни форми на отворите на просечената ламарина. Най-често те са кръг, квадрат, ромб или шестоъгълник. Отворите се изсичат на самия метален лист, след което се преминава към разтягането.

Процесът на просичане става по ширината на ламарината. А самата ширина на просечената ламарина може да бъде от 1000 до 1250 мм. За просичането обикновено се използва някой от следните метали: алуминий, бронз, месинг, черна, неръждаема и поцинкована стомана. През последните години популярността и приложението на този вид ламарина нарастват неимоверно. Една от областите, в които тя е най-често търсена, е жилищното строителство. Просечената ламарина навлиза все повече и в сферата на интериорния дизайн. Това разпространение се дължи на някои основни нейни предимства, за които ще ви разкажем повече в следващите редове.

Предимства на просечената ламарина

Просечената ламарина има редица отличителни преимущества, правещи я изключително харесвана и желана от потребителите. Независимо дали става въпрос за жилищно строителство или пък за приложение в интериорния дизайн. Нека да видим кои са въпросните преимущества:

– олекотеност – може би това е най-голямото предимство на просечената ламарина. То прави работния процес доста по-лесен и същевременно води до получаването на качествени и дълготрайни резултати.

– сигурност – просечената ламарина има изключително полезното свойство да не задържа сняг, лед и други подобни елементи. Което е голямо предимство, особено в периода на студените и снеговити зимни дни. Тя гарантира висока степен на сигурност и безопасност, намалявайки до минимум рисковете от подхлъзване и падане.

– гъвкавост – също така трябва да се посочи, че просечената ламарина е доста гъвкава по отношение на своето приложение. Стандартните й размери са подходящи за почти всички конструкции, за които се използва. А в случай, че клиентът има по-специални потребности или предпочитания, тя може да се произведе по допълнително уточнени параметри.

Приложение на просечената ламарина

Както вече казахме, просечената ламарина има доста голямо приложение в жилищното строителство. Тя се използва най-вече за изработване на метални стълби, парапети и външни площадки. Същевременно нараства нейната употреба и в областта на интериорния дизайн (отвори за фасади, интериорни обшивки) поради естетическите й качества и приятен външен вид.

Какво трябва да знаете за просечената ламарина?

Предимства на просечената ламарина