Просечена ламарина – Метални Стълби

1
501
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

ПРОСЕЧЕНА ЛАМАРИНА

Какво представлява просечената ламарина?

Просечената ламарина е метална мрежа, която се изработва чрез просичане и изтегляне на ламарина. На практика, ламарината може да бъде с различна дебелина. Именно дебелината определя и размера на крайния продукт.

Самото просичане се прави по широчина на ламарината, като финалната просечена ламарина може да бъде във вид на лист или рулон. Конкретното техническо оборудване също има основна роля за получаването на желания вид просечен метал.

Именно оборудването е решаващо за получаването на дадена форма на самата просечена ламарина. Въпросната форма може да бъде, според изискванията на клиента, квадрат, кръг, ромб и дори, шестоъгълник.

Просичането може да се извърши от неръждаема стомана, черна стомана, поцинкована стомана, алуминий, месинг или бронз. Разбира се, в зависимост от дадения материал на изработка, се определя и ценовата категория на произвежданата просечена ламарина.

Просечена ламарина

Какви са предимствата на просечената ламарина?

Предимствата на този вид просечен метал съвсем не са малко, но в долните редове ще обърнем внимание само на най-важните плюсове:

Тя е изключително лека, което я прави идеална за редица проекти
Не задържа сняг и лед – това свойство я превръща в предпочитан материал за външни пространства, които са изложени на екстремни климатични условия. Също така, просечената ламарина, поради това си качество е по-добра от рифеловата.
Прилага се не само в екстериора – просечената ламарина намира своето приложение не само за външни пасарелки, пътеки, скелета и метални конструкции и други структури, свързани със строителството. Всъщност този тип ламарина се използва и като интериорен акцент в много дизайнерски домове, и по-специално тези в индустриален стил.
Дължината на произвежданите листове може да варира, с оглед на целите, за които ще се използва.

Приложение на просечената ламарина

Просечената ламарина се използва най-вече в промишленото, жилищно и обществено строителството, индустрията и различните архитектурни проекти. Просечената ламарина се ползва и за изработката на перила, метални стъпала, парапети и външни площадки.

В днешно време обаче нейното приложение може да бъде забелязано, дори в интериорния дизайн.

Все повече са естетите, които оценяват оригиналната визия и широко приложение на елемент като просечената ламарина. Макар и на пръв поглед да изглежда груб и доста нестандартен материал за вътрешно обзавеждане, всъщност просечената ламарина може да бъде създадена, така че да се впише идеално в интериора. Става въпрос за разнообразието от цветове, в които може този метален елемент да изглежда като перфектното урбанистично допълнение към индустриалния стил помещения. И ако мислите, че тези пространства са само за складове, то най-добре се запознайте с последните модни тенденции в мезонетите, steampunk баровете и креативните работни пространства, които залагат именно на непретенциозен акцент като просечен метал.

Какво е просечена ламарина?

Какви са предимствата на просечената ламарина?

Приложение на просечената ламарина