Метални стъпала – Метални Стълби

1
702
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

МЕТАЛНИ СТЪПАЛА

Метални стъпала – заглавна снимка

Малко повече за металните стъпала
Металните стъпала са най-доброто и практично решение за всякакви стълбищни конструкции. На пазара те се предлагат в различни форми, размери и дизайни, така че да отговорят напълно на конкретните потребности и предпочитания на потребителя. Трябва да отбележим, че стъпалата от тази категория могат да бъдат комбинирани както с метални, така и с друг вид стълбища. Редица са преимуществата на металните стъпала, правещи ги толкова популярни и използвани в днешни дни. В следващите редове ще разгледаме именно въпросните предимства, за да се уверите в удобството, комфорта и изключителната практичност на металните стъпала.

Метални стъпала – предимства
Както можете да предположите, основните преимущества на стъпалата са свързани с продуктът, от който са изградени, а именно металът. Металът е най-добрата суровина за направата не само на стъпала, но и на различни конструкции или елементи от конструкции, предназначени за бита и индустрията. Ето какви предимства ви носи използването му:

устойчивост – безспорно първото нещо, за което се сещаме, когато става въпрос за стъпала или други елементи, направени от метал. Устойчивостта във времето е сред главните причини металните стъпала да бъдат предпочитани от редица съвременни собственици на домове и индустриални обекти. Металните стъпала, за разлика от тези, направени от повечето други материали, не се чупят или изкривяват и не са податливи на външни елементи, като например температурата и влагата. В допълнение, не е възможно те да бъдат повредени от обичайните вредители в дома (дървояди, гризачи и т.н.). Поставяйки метални стъпала на вашата стълбищна конструкция, можете да бъдете сигурни, че тя ще се запази в отлично състояние за дълъг период от време.
 естетика – металните стъпала се предлагат на пазара в изключително разнообразни форми и дизайни. В този смисъл те могат да бъдат прекрасно комбинирани с почти всякакъв изглед и атмосфера на съответното помещение или зона. В случай, че търсите ефектен и красив външен вид, е възможно да комбинирате метал със стъкло. Така стъпалата ще станат наистина красиви и изящни, придавайки напълно нов облик на вашата собственост.
сигурност – металните стъпала носят висока степен на сигурност и са една доста ефективна защита срещу подхлъзвания, падания и други неприятни инциденти. Поради тази причина те са предпочитан вариант за индустриални и строителни площадки, както и за места, обитавани от деца или възрастни хора.
бърз монтаж – процесът на монтиране на металните стъпала в повечето случаи става изключително бързо и лесно. Благодарение на металните стъпала няма да ви се налага да прибягвате до сложни и продължителни ремонти, които освен, че ще ви отклонят от нормалното ви ежедневие за дълъг период от време, вероятно ще ви костват и много разходи.
лесна поддръжка – както споменахме в началото на тази точка, металните стъпала са изключително устойчиви, не се поддават на въздействието на външни фактори и трудно се повреждат или нараняват. Всичко това прави тяхната поддръжка доста лесна и не изискваща значително време и разходи. Дейности като регулярно боядисване или лакиране със сигурност няма да ви бъдат необходими. Повече за мерките, които трябва да вземете във връзка с поддръжката на металните стъпала, ще прочетете в последната точка на текста.

Метални стъпала – изработване

От какви метали се изработват стъпалата?
По принцип стъпалата за различните стълбищни конструкции могат да бъдат изработени от множество видове метали, в това число и от комбинации между тях. Ако говорим обаче за популярни метали с широко приложение по отношение направата на стъпала, то те са точно три на брой. Това са обикновената стомана, неръждаемата стомана и алуминият. Нека сега да видим кои са отличителните характеристики на всеки от тези метали и какво значение имат те в процеса на изработване на стъпалата:

обикновена стомана – металните стъпала, направени от обикновена стомана, се отличават с висока степен на здравина и стабилност. Поради тази причина приложението им е свързано главно с индустриални зони и места, където съответните стълбищни конструкции са подложени на интензивно натоварване. Единствен проблем е потенциалният риск от ръждясване на металните стъпала. Той обаче може да се избегне, ако обикновената стомана бъде горещо поцинкована.
неръждаема стомана – що се отнася до неръждаемата стомана, нейните основни предимства са, че спада сред най-хигиеничните материали и същевременно е устойчива на корозия. Неръждаемата стомана се използва за изработване на метални стъпала, намиращи приложение в хранителната индустрия. Друго, което можем да кажем за неръждаемата стомана, е, че придава на металните стъпала особено естетичен и приятен за окото външен вид. Последното позволява тези метални стъпала да бъдат използвани в разнообразни рекламни и развлекателни проекти.
алуминий – за разлика от обикновената и неръждаемата стомана, алуминият е сравнително лек материал за изработка на метални стъпала. В допълнение, за постигането на желаните характеристики на металните стъпала, той може да се комбинира с редица други метали. В случаи, че от голямо значение за съответната стълбищна конструкция са здравината и стабилността например, добра идея ще е алуминият да се съчетае с обикновена стомана.

Метални стъпала – поддръжка

Почистване и поддръжка на металните стъпала
И накрая ще поговорим малко повече за почистването и поддръжката на металните стъпала. За абсолютно всяка повърхност или стълбищна конструкция трябва да се полагат определени грижи с оглед запазване на нейното отлично състояние във времето. В следващите редове ще ви представим дейностите, които трябва да извършвате по поддръжката съответно на вътрешните и външните метални стъпала. След като видите колко лесни и прости са тези дейности, още веднъж ще се убедите, че металът е най-подходящият материал за вашите стъпала.

вътрешни метални стъпала – или казано с други думи, металните стъпала, използващи се за стълбищни конструкции, разположени в дома, офиса и различни други сгради. Тяхното почистване няма да ви отнеме много време, нито пък ще ви коства особени усилия. Всъщност една обикновена кърпа за бърсане ще ви е напълно достатъчна, за да премахнете праха и нечистотиите от вътрешните метални стъпала. Само и единствено при по-сериозно замърсяване (например кални стъпки) може да ви се наложи да използвате и малко количество почистващ препарат. Гледайте обаче въпросният препарат да не е прекалено силен, за да не нанесе определени увреждания върху повърхността на металните стъпала.
външни метални стъпала – макар и подложени на влиянието на различни фактори като слънце, дъжд или вятър, външните метални стъпала също не изискват някакви специални мерки за почистване и поддръжка. Те са изключително устойчиви и запазват своето отлично състояние за дълги периоди от време. Единствено трябва регулярно да ги почиствате с помощта на водоструйка. В повечето случаи тя ще отстрани всички натрупани мръсотии по повърхността на металните стъпала. И на вас няма да ви се налага да правите абсолютно нищо повече.

Разгледайте нашия каталог и си поръчайте най-качествените метални стъпала! Те са произведени в съответствие с DIN 24537 и имат включен ръб против подхлъзване. Максималният  срок за изпълнение на поръчката на клиента е 15 дни.