Семена на домати Панекра F1 (Panekra F1) от Синджента – ранен сорт за оранжерия

2
290
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 500 бр. професионални семена на домати Панекра F1 (Panekra F1) се съдържат в една оригинална опаковка на фирма Синджента (Syngenta).
Норма за сеитба: Между 2 300 и 2 500 растения на 1 декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Ранно производство на закрито.
Период на разсаждане: След 12 до 14 дена след поникването.
Схема на отглеждане: На колове на закрито в оранжерия или парник при ранното производство.
Вегетация: –
Характеристики на плода:  Едър и твърд, червен на цвят, тежи от 250 до 300 грама.

В богатия зеленчуков каталог на Онлайн магазин Semenata.Shop вече предлагаме и сортовите семена на домати от сорта Панекра F1, които представяме с удоволствие на всички клиенти с интереси към градинарството и земеделието.

Доматите от сорта Панекра F1 спада към високопродуктивните индетерминантни ранни сортове, предназначени най-вече за гледане в оранжерийни условия. Този хибриден сорт домат прави компактно растение с мощни хабитуси, а междувъзлията му са късички.

Голям плюс на този вкусен хибриден домат е фактът, че зеленчукът удивително добре се нагажда към най-разнообразни условия на гледане, издържа на застудяване и засушаване, не е особено претенциозен. Гледа се на колове на закрито в парник или в оранжерия за ранно производство, като по норма на един декар производствена земеделска площ трябва да предвидите да се развиват от 2 300 до 2 500 растения на доматите Панекра F1.

Тъй като е много приспособим, доматът от този сорт на Синджента вирее еднакво успешно във всички географски кътчета на страната – на изток до Черноморското крайбрежие, на запад досами границата, на север до Дунавската низина и на най-южните ни терени.

Доматът от Panekra F1 прави плодове непрекъснато и равномерно. Самият плод е едър и твърд, с перфектна форма и наситен червен цвят и е средно едър. Достига грамажи от порядъка на 250 до 300 грама всеки. Вътрешната му структура е много добра и не е предразположен да образува кочани. Плодът е сочен и многокамерен, с много характерен вкус и наситен доматен мирис.

Доматите професионални Панекра F1 на Syngenta боледуват много рядко и са много издържливи от нападения на вредители по културите. Те имат много силна устойчивост на редица характерни за доматените насаждения заболявания, сред които са: Мозайка (TоMV), Фузариум (For), Листна плесен (Ff), Фузарийно увяхване (Fol), Вертицилийно увяхване (V), Нематода (Ma/Mi/Mj).

Потенциалът му за дълго производство е много силен, коментират експертите от тима на Онлайн магазин Semenata.Shop. Дава ранни и силно концентрирани добиви, заради което е предпочитан от мнозина земеделски производители в страната ни. Балансът между вегетативното му и генеративното му развитие е много добър. Разположението от съцветие до съцветие на растението е много късо, а китките му са разставени нагъсто.

Доматите от типа Панекра F1 са широко разпространени у нас и са обект на търговия в магазинната мрежа и по пазари и тържища в цялата страна. Заради доброто съчетание между търговски вид, вкус и трайност пък, се използват широко и за износ на земеделска продукция. Използват се масово в менютата на ресторантите, както и в кухнята на редовата нашенска домакиня. Идеални са за направата на салати, супи, гарнитури и ред постни и месни манджи, както и за консервиране – цели, рязани или обелени, на сос или сок, на кетчуп или лютеница.