Оригинални семена на тиква Матилда F1 (Matilda F1) от Енза Заден – изключително сладка цигулка (без ГМО)

2
381
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 500 бр. професионални семена на тиква цигулка Матилда F1 на Енза Заден се съдържат в една опаковка.
Норма за сеитба: Нормата за сеитба при тиквата Матилда F1 цигулка (Matilda F1) е от 1500 до 2500 броя семена, засети на един декар. Препоръчително при директна сеитба е до 700 растения на един декар земеделска обработваема земя. 
Реколта: –
Период на сеитба: При тиквите е хубаво засяването на започне, когато температурата на почвата на дълбочина от около 10 см е около 14 градуса. Също е препоръчително да се вземат и впредвид късните пролетни слани, за да може растенията да поникнат след като е минала опасността от падането им. Подходящият период за засяването е към краят на април – между 20 и 25 април.
Период на разсаждане: – 
Схема на отглеждане: Тиквите се отглеждат в гнезда, като във всяко едно се засяват по 5-6 броя семена. След това се поставят на етажи, което означава, че половината се засяват по-плитко спрямо останалите.Препоръчва се, за по-добър растеж на плода да се практикува рътене на семената. 
Вегетация: –
Характеристики на плода: Матилда F1 (Matilda F1) е холандски сорт тиква. При нея се среща отличен баланс на интензивен растеж на растението и добро залагане на цветовете. Тиквата е тип „Цигулка“, с оранжева кора и наситена оранжева вътрешност. Притежава изравнени плодове, които достигат до тегло от 4, 2 кг и имат много сладък вкус и приятен аромат. Подходящ сорт за различни почвени и климатични изменения. Тиква с перфектна съхраняемост.

С най-голямо удоволствие добавяме към нашия сайт професионалните семена на сортове тикви от иновативната и призната фирма Енза Заден. Фирмата, която гарантира перфектно съотношение между цена и качество.  

Тиквата съдържа в себе си много плодова захар и други хранителни вещества. Изключително полезна и здравословна, тя е любим десерт на млади и стари. Намерила е голямо приложение в кулинарията, като може да бъде използвана за направата на сладкиши, супи и много други ястия. Друго известно за тиквата, е че има лечебни свойства, добър помощник при сърдечно-съдовите и бъбречните заболявания.

Първите професионални семена, които можете да откриете в нашия онлайн магазин са на тиква Матилда F1 (Matilda F1). Един сорт, който притежава отличната комбинация от интензивен растеж и добро залагане на цветовете.

Тази тиква тип „Цигулка“ има изключително изравнени плодове. Теглото им достига от 3,6 до 4,2 кг. Матилда F1 е със страхотна оранжева кора и наситено оранжево месо. А колкото до вкуса – истинска сладка наслада.

Matilda F1 притежава балансиран растеж, който е много подходящ при различните климатични и почвени условия. 

Едно растение средно изхранва по 3–4 плода. Този сорт притежава малка семенна камера.

Тиква Матилда F1 е един истински отличник на Енза Заден. Високо добивен сорт, който притежава перфектна съхраняемост – може да издържи до следващия сезон. 

Матилда F1 е изключително подходяща за печене, варене и за направата на топли и вкусни крем супи.