Топ 6 Йога Упражнения за Начинаещи Вкъщи

1
306
Добави коментар

Топ 6 Йога Упражнения за Начинаещи Вкъщи

Йога Упражнения – баланс и гъвкавост

Поддържането на красива фигура с йога упражнения е една прекрасна практика, за която не са необходими нито специални уреди, нито особена физическа подготовка. Но кои са основните благоприятни последици, които ще получите, ако правите йога вкъщи или в група?

Балансът е способността на тялото и неговите части, която ни поддържа в стабилно положение на нестабилна повърхност и успешно се противопоставя на гравитационната сила. Йога упражненията ни помагат да реагираме бързо на промените в околната среда. Те са чудесна превенция за нарушения в ставите. От тези упражнения, могат да се възползват хора от всички възрасти. Няма минимален лимит за ниво на подготвеност.

Способността за поддържане на равновесие при ходене, бягане, трениране и всякакво друго движение е динамичен процес и за пълен контрол на тялото в такива ситуации е важна и гъвкавостта. Тя дава свобода на тялото. Дава повече възможности за движение и заедно със стабилността като моторни способности предотвратяват травми и контузии. Тези йога упражнения ще разтегнат добре всички мускули и ще бъдат страхотен стречинг за всички, които имат нужда от повече подвижност.

ЙОГА УПРАЖНЕНИЯ ЗА НАЧИНАЕЩИ

Правете всяко упражнение в продължение на 30-45 секунди и повторете целия кръг общо 3 пъти.

Тази тренировка може да се прави 3-4 пъти седмично.
Това ще бъде напълно достатъчно за трениране и на цялото тяло, ако сте начинаещ.

В изпълнение на тези йога упражнения е Тарин Тумим, инструкторка, която стои зад фитнес движението „the class“. Вижте още упражнения от нея тук → Йога практиката е изключително завладяваща, веднага щом я опознаете. За да се вдъхновите още повече, може да последвате този Инстаграм профил. Опитайте се да отделяте повече време за тялото и съзнанието си. Създайте си навик, бъдете мотивирани и не спирайте да се движите. Именно движението, правилната храна и спокойният дух са ключът към хармоничен живот. А хармонията изпълва ежедневието ни със здраве и повече пълноценни моменти.

Ако е било полезно, споделете:

Bookmark.