Изкуствено езерце в двора и градината – направи си сам!

1
1130
Добави коментар
adler
adler

Май да показваме различни картинки на различни видове изкуствени езерца и шадравани няма да е много от полза, тъй като от собствен опит знаем, че за да създадеш тази красота трябват основно желание, време и не чак толкова финансови средства като първите 2 са с по-голямо значение в нашия случай. Защото както ще разберем по-надолу създаването на тази красота не струва чак толкова много, но за сметка на това трябва да и се отдели специално внимание и да се обърне внимание на някои важни детайли. А както казахме от опит можем да препоръчаме да си създадете това прекрасно съоръшение, тъй като, когато сте готови и видите крайния резултат определено можете да се почуствате горди със себе си – степента на радост и гордост зависи от това колко желание и себеотдаденост, а и въображение сте придали на творбата си. С малко старание и желание Вашата градина ще се превърне в място за желан отдих през хубавите и топли дни, а и ще стане притегателно място за гости и чести посещения на Ваши близки и приятели, а дори и ще привлече любопитни погледи от съседите.

Разбира се, човек може да импровизира и да си сътвори езерце по свой проект, виждания, идеи, усмотрение. За наше щастие в търговската мрежа за градински продукти, домашни потреби, а и не само има достатъчно разнообразни материали и проддукти, които можете да изберете и с тях да спомогнете за създаването на шадравана. Ще се радваме да дадем идея на някой от Вас и така след известно време да може да се радвате на това прекрасно нещо, което може да Ви донесе допълнително релакс и отдих. Няма да се задълбочаваме в детайлите – те ще са Ваша задача, но ако случайно имате нужда от съвет можете да ни пишете и така да се опитаме да помогнем за Вашето начинание. Та така, в магазините за градина или направи си сам можете да зкупите различни материали от пластмаса, които са готови и предназначени именно за тази цел или пък да си направите собствен проект, скица и така да си изкопаете езерцето по Ваш размер, но както и да го измислите трябва добре да изолирате дъното и страните с непромукаеми материали – най-често PVC материали, найлони, гумирани продукти, за да няма изтичане и разлив на количеството вода, което ще напълни езерцето Ви.

Освен тези, така да ги наречем периферни материали, са нужни и изключително важни някои други елементи, които биха направили Вашето домашно езеро изключително и уникално. Това именно са водната помпа, водния филтър, декоративните осветления и други допълнителни декорации като примерно градински мост, цветна арка за растения или друго. Можете да потърсите при нас, можете и сами да дадете воля на въображението си и ако имате даденост да творите със собствените си ръце, то разходите Ви могат сериозно да намалеят. Но като цяло съветваме да създадете красиви пейзажи, тъй като това ще Ви остане с времето и ще мус е наслаждавате дълго време.

Когато избирате помпа и филтри, трябва да съблюдавате параметрите на единия уред да пасват на тези на другия, за да са в синхрон на работата, която им предстои. Може да изберете и различни модели, които имат и различни ефекти на струйката вода.

Когато вече видът на езерото е позавършен, можете да го направите още по-привлекателен с различни видове каменна декорация – в различните складове можете да намерите най-различни красиви речни или друг вид камъни, с които да направите вида цялостен и напълно завършен. Това трябва да е финалният щрих на Вашето градинско езеро. Като цяло за допълнение можете да използвате различни препарати за пречистване на водата, а ако си спестите това, то във Вашето езеро е много вероятно да се създаде мини екосистема.

Пожелаваме Ви успех в това, не особено леко, но в крайния си вид красиво начинание!