Хрупкави гръцки агнешки кюфтенца (Κεφτεδες Αρνι)

6
340
Добави коментар
zlatko.dimitrov
zlatko.dimitrov

Рецепта за гръцки агнешки кюфтета – Превъзходен вкус от Гърция

Сочно и добре овкусено агнешко, подправено и ароматизирано със свежа мента, чесън и риган, гарнирано с охладен сос тзатзики, поднесено с вкусен хрупкав и пухкав хляб. Е, не може да се иска повече! Въпреки, че класическите гръцки кюфтета, приготвени със свинско и говеждо месо, също са много вкусни, ще се съгласите, че няма нищо по-добро от миризмата и вкуса на пържените гръцки агнешки кюфтета.  Така че, ако обичате агнешко, тази традиционна рецепта за гръцки агнешки кюфтета е точно за вас!

Гръцките кюфтенца са известно гръцко предястие, обикновено сервирани като част от мезета. Кюфтетата (Κεφτεδες) може да се сервират и като основно ястие с ориз басмати и хубава гръцка салата с фета. От остатъците (което е доброто в този случай!) може да направите вкусно ново ястие  , като добавите доматен сос, картофено пюре или макаронени изделия.

Рецепта за гръцки агнешки кюфтета – пържени или печени?

Въпреки че тази рецепта, за гръцки кюфтета от агнешко месо, изисква пържене на кюфтетата, за да се постигне тази   допълнителна хрупкава текстура и вкус, можете също така да ги изпечете на скара или във фурната. Версията за скара е много по-лека от пържената, така че можете да спестите някоя и друга калория и пак да можете да им се насладите! Ако решите да печете гръцките агнешки кюфтета, можете да добавите малко раздробено фета сирене в сместа за допълнителна ексцентричност.

Идеалните гръцки кюфтенца от агнешко винаги са с хрупкав външен вид и сочни отвътре. За да постигнете перфектния резултат, запържете кюфтетата в изобилен слой олио, което да покрива кюфтетата. Да не препълвате тигана е от жизненоважно значение за вкусната хрупкава кора.  Ако добавите твърде много от кюфтенцата в тигана, температурата на маслото ще спадне. Поддържането на горещото олио ще ги запържи отвън, докато запазва вътрешността сочна и нежна. Загрейте олиото до средно висока температура, точно преди да започне да пуше. За да проверите температурата на маслото, тествайте с помощта на малко парче хляб. Ако олиото започне да образува малки мехурчета около него, тогава то е готова и можете да започвате. Обръщайте кюфтетата от време на време и нагласете температурата, за да избегнете изгарянето и да образуват златисто-кафява кора.

Пробвайте тази традиционна рецепта за гръцки агнешки кюфтенца и направете вашето семейство и приятели щастливи за по-малко от 40 минути! Рецепта е достатъчно за около 40 кюфтета, които в зависимост от това, дали са за мезе или за основно ястие, може да стигнат за между 5 и 10 души.

  Необходими продукти:…