Бруно Марс – големият победител на „Грами 2018“

4
420
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Певецът, сравняван с Майкъл Джексън, имаше шест номинации и спечели толкова статуетки – вкл. за най-добър албум, песен и запис, като триумфира и в R’n’B категорията

Ед Шийрън беше най-слушаният през 2017-а, като започна годината с Shape of You (с „Грами“ за най-добро поп изпълнение с вокали) и я завърши с баладата Perfect, която също оглави класациите. Албумът му Divide обаче заслужи номинация и награда само в поп категорията на 60-ите награди „Грами“.

На юбилейната церемония в Ню Йорк тази нощ триумфира Бруно Марс, който стана номер 1 в R’n’B стила, но и в основните категории, където имаше шест номинации – и получи шест статуетки.

„Нереално! Обичам ви, всички!“, коментира той в социалните мрежи.

Неговата That’s What I Like беше отличена като най-добро R’n’B изпълнение и песен на годината – в конкуренция с латинохита Despacito, 4:44 на Джей Зи, Issues на Джулия Майкълс, 1-800-273-8255 на Logic с участието на Алесия Кара и Халид. 

За актуалния си албум 24K Magic 32-годишният певец, сравняван с Майкъл Джексън, прибра още три статуетки.

Освен за албум на годината и R’n’B албум, третата му студийна продукция, излязла през есен 2016, получи и „Грами“ за звукорежисура, а едноименното парче беше провъзгласено за запис на годината.

Актуалният му сингъл от албума, пуснат и като клип в началото на тази година, е ремикс на Finesse с участието на Карди Б. – и беше изпълнението му на церемонията в „Медисън скуеър гардън“.

Джей Зи имаше най-много номинации – осем, с албума 4:44, но изгуби, дори в рап категориите, от Кендрик Ламар, чийто хит Humble добави в актива си статуетките за най-добър видеоклип, рап песен и рап изпълнение, а дуетът му с Риана LOYALTY. победи семейната Family Feud на Джей-Зи и Бийонсе.