Измамници точат пари от сметките на бургазлии за интернет залагания

2
406
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Измамници точат пари от сметките на непознати за интернет залагания. Само от началото на годината са разкрити два такива случая, жертви на които са възрастни бургазлии. Задържани са двама мъже, посочват от ОДМВР – Бургас.

Разследванията са дело на сектор “Икономическа полиция”. Първият случай е от началото на месец януари. 59-годишен бургазлия се оплакал, че от сметката му са изчезнали 2 500 лева. В рамките на следствените действия е задържан 30-годишен мъж. Установено е, че той е успял да се сдобие с данните за банковата сметка на жертвата си и в последствие ги е използвал, за да прави залози в интернет сайтове.

Преди няколко дни в полицията постъпил сходен сигнал. 60-годишен бургазлия потърсил помощ от служителите на реда, след като от сметката му били изтеглени 550 лева. В резултат от действията на екипите от “Икономическа полиция” е задържан 37-годишен мъж. За него е установено, че е използвал данните за банковата карта на потърпевшия, за да прави залагания в интернет.

При претърсване в дома му  в ж.к. “Меден Рудник”, полицаите открили  вещи и предмети, съотносими към извършено престъпление. Задържаният е  направил пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.