Една истинска любовна история

27
Добави коментар
kochev887
kochev887

55 Flares

55 Flares

×

Това е една невероятна история идваща от Китай.История за истинска любов и отдаване на двама човека един на друг отпреди половин век.

Преди повече от петдесет години Лиу Гуажанг, който тогава е на деветнадесет години  се влюбва в по-голямата от него с десет години Ксу Чаоян.Освен,че е доста по-възрастна от него, тя е и вдовица и майка.

Този факт прави тяхната връзка невъзможна,защото порядките по това време абсолютно не я позволяват.Но Ксу и Лиу се обичат безвъзмездно и истински и решават,че са готови на всичко, за да бъдат заедно.

За да избегнат възмущението на обществото и обидите, а може би дори наказание, те отиват да живеят в една пещера в планината , която и става техния бъдещ дом.Първоначално те нямали нищо, нито храна, нито мебели, нищо, хранели се с корени и растения.Ксу започнала да се чувства виновна за съдбата на младият си избраник и постоянно го питала дали не съжелява за младостта си, която прекарва в планината.Но Лиу я обичал безкрайно и винаги я убеждавал в истинската си радост, която му доставяло да бъдат заедно, независимо къде се намират.Годините минавали, Лиу и Ксу малко по малко успели да се устроят и заживели скромен, но удобен и щастлив живот.Лиу започнал да издялква ръчно стъпала в планината,за да може съпругата му да се качва  и слиза по-лесно.За целия си живот той издялкал над 6000 стъпала.

През 2001 г. група опортюнисти се разхождали из гората в търсене на приключения, когато попаднали на стъпалата и като ги изкачили намерили тази възрастна двойка живееща в пещерата.

Лиу и Ксу имали седем деца, които разказват в каква любов и разбирателство живеели родителите им, които не били разделени дори за един ден.

Но щастието им е разбито, когато Лиу умира в ръцете на съпругата си, на 72 годишна възраст.

Тази история е включена в Топ 10 любовни китайски истории на Chinese Women Weekly, китайското правителство решава да запази спомена за любовта им като направи стълбите и пещерата, където са жевяли музей.

Neshtoto.com