ЦСКА със скандална победа в Русе – SportVox

2
478
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на ЦСКА записа трудна победа с 2-0 при визитата си на Дунав в мач от 23-ия кръг на Първа лига.

Срещата започна много силно за домакините, които в първия четвърт час пропуснаха няколко положения. Най-близо до гола бе Н’Диайе, който засече пас на Карагарен от няколко метра, но топката се удари в напречната греда.

В 34-ата минута ЦСКА стигна до гол при първата си по-опасна атака. Десподов намери непокрития Малинов, който стреля без подготовка, топката се отклони в ръката на Каранга и влетя неспасяемо в мрежата на Луков. Реферите така и не забелязаха непозволената игра на бразилеца.

В 38-ата минута бе най-скандалната ситуация в мача. След едно центриране в наказателното поле на ЦСКА, Чорбаджийски бе провокиран от Шопов и му заши здрав удар зад врата, след което последва меле между футболистите. За учудване на всички Георги Кабаков не даде червен картон на Чорбаджийски, а респективно и дузпа за Дунав.

След почивката Дунав продължи да бъде по-активният отбор, но трудно достигаше до опасности пред Черняускас. В 70-ата минута Шопов шутира чудесно от фаул, но покрай гредата.

В добавеното време на двубоя Каранга остана сам срещу Луков, пробва прехвърлящ удар, който бе доста некадърен, но топката попадна в Джеси, който реализира за 2-0.

След успеха ЦСКА има 54 точки и намали пасива си от лидера Лудогорец на три пункта. Дунав е 12-и с 21 точки.