Кюстендил и Земенски Манастир

1
303
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 28.04.2018

Престой: Еднодневна

Цена: 22 лв.

1 ден 28.04.2018 София – Кюстендил – Земенски манастир – София
Отпътуване за Кюстендил в 7:30 ч.Пристигане в града на черешите. Тук ще имате възможността  да се разходите и да разгледате забележителностите на града като сред тях са Историческия музей, който е с постоянна експозиция от Римско време и автентични за областта експонати. По желание посещение на Джамията Ахмед Бей, Музеен комплекс „Св. Георги”, който включва църквата „Св. Георги” датираща от края на X век. Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора“ е създадена през 1959 г., а през 1972 г. е преместена в изградена специално за целта сграда. Галерията е известна с постоянната експозиция на картините на известния художник Владимир Димитров, както и картини на други бележити кюстендилски творци. Възможност за разходка до крепостната стена на Крепостта Пауталия, която се намира на хълма „Хисарлъка”. На хълма има разположен парк сред природата и зоологическа градина. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Земенският манастир ,,Свети Йоан Богослов“.Църквата е най- старата постройка,съществува от самото основаване на манастира през XI в. Оцеляла е повече от девет века въпреки нееднократното рухване на светата обител. Запазаени са библейски стенописи от XIV в.,  ктиторските портрети на деспот Деян и жена му и част от изображението на Св.св.Константин и Елена.Тук можете да видите и един от най- ранните стенописи на  Свети Иван Рилски, но най – силно впечатление прави олтара, който е оригинален и се твърди, че изпълнява желания като положите лявата си ръка на него и си пожелаете нещо. Свободно време за разходка сред красивата природа.Отпътуване за гр.София около 16:30 ч. Пристигане вечерта.

Цената включва:

Транспорт с комфортен  туристически автобус;

Туристическа програма в Кюстендил;

Посещение на  Земенски манастир;

Екскурзоводско обслужване;

Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Входните такси на посещаваните обекти:

     – Исторически музей – възрастни 3 лв.;  ученици и пенсионери – 2 лв.;
     – Джамия „Ахмед Бей” – възрастни 3 лв.;  ученици и пенсионери – 2 лв.;
     – Музеен комплекс „Св. Георги” – възрастни – 3 лв.; ученици и пенсионери – 2 лв.; 
     – Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора“ – възрастни – 2 лв.; ученици и пенсионери – 1 лв.
     – Земенски м-р – 4 лв. за възрастни ; 2 лв. за учащи и пенсионери ;

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Дете до 12 г. – минус 4 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;        

Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;

Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160173150000009/05.11.2017 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.