Верона и Венеция – Любовна Приказка

1
323
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 27.04.2018

Престой: Петдневна

Цена: 345 лв.

1 ден: София – Загреб
Отпътуване от гр. София за Република Хърватска  в 06.00ч. по маршрут София – Белград – Загреб. Пристигане в Столицата на Хърватска привечер. Вечерна разходка  – централният площад „Бан Йелачич“, Старият град: Каптол и Градец; Катедралата; пазарът „Долач“; Кървави мост;  Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата „Св. Марк“; Парламентa; църквата „Св. Катерина“. Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.

2 ден:  Загреб – Триест – Лидо ди Йезоло
Закуска. 8,00ч. отпътуване за Триест. Пристигане преди обяд  в Триест, малък и много красив италиански град. Намира се близо до границата със Словения и Швейцария и оттук идва и името му – три страни, три граници.  Кратка пешеходна разходка с разглеждане на римския театър и арката на Рикардо от 33г. пр. Хр. Сред интересните обекти в града са и катедралата Сан Густо, сръбската православна църква “ Св. Троица и Св. Спиридон” , замъка Сан Густо. Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Пристигане в Лидо ди Йезоло, курортно граче на 40 км от Венеция,  наричано Столица на модата и забавленията на северното адриатическо  крайбрежие.  Настаняване в хотел. Свободно време за почивка и разходки. Нощувка.
 
3 ден  Лидо ди Йезоло – Верона – Падуа – Лидо ди Йезоло
Закуска. Свободно време .
По желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Верона и Падуа при минимум 25 туристи :
8.00 часа отпътуване  за Верона, град, който ще ни пренесе в отминали епохи, с  невероятно  съчетание от аркадни улички, красиви архитектурни шедьоври и множество живописни пейзажи. Тук ще се насладим на  Арена ди Верона – уникален по своята същност Амфитеатър построен от древните римляни;  площад „Бра“; Къщата на Жулиета; площад „Деле Ербе“; площад „Синьория” – заобиколена от великолепни дворци. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Падуа. Туристическа програма – пл. “Сан Антонио” с базиликата “Сан Антонио”, статуята на Еразмо Гатамелата и пл. “Прато де ла Вале”  Свободно време за шопинг в търговски център Aushan . Връщане в  Лидо ди Йезоло. Нощувка.
 
4 ден Лидо ди Йезоло – Венеция – Лидо ди Йезоло
В 8.00ч. отпътуване за Венеция.  Възможност за посещение на островите във Венецианската лагуна –  Мурано, криещ тайните на производството на муранското стъкло, и  Бурано – островът на дантелата. След това отпътуваме за Венеция. Пешеходна обиколка на забележителностите в историческия център на града с местен екскурзовод около 1,5 ч; Площад  Сан Марко с едноименната катедрала, Камбанарията, Двореца на дожите, Моста на въздишките, достигаме до пъстрия пазар на Моста Риалто над Канале Гранде. Свободно време в града. Връщане в  Пунта Сабиони. Отпътуване за България с нощен преход.

5 ден Лидо ди Йезоло – София
Пристигане в София около обяд.
 

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Кавалино / Лидо ди Йезоло;

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Загреб;

Туристическа програма в  Триест, Венеция и Загреб;

Всички входни такси за градовете, гранични и  магистрални такси;

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Местен  екскурзовод  във Венеция на български език;

Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел – 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *);

Екскурзия до Верона  – 15 € при мин. 25 туристи;

Влизане във Венеция – 30 €  /цената включва такси, билети корабче от Пунта Сабиони до Мурано, Бурано, Венеция и обратно/;

Разходка с лодка по Канале Гранде – 15 € /човек;

Входни такси за посещаваните обекти;

           – Двореца на Дожите във Венеция- 12 € ;
           – Базиликата Сан Марко– вход свободен;
           – Музея на Базиликата Сан Марко – 5 €;
           – Златния олтар на Базиликата Сан Марко – 2 €;
          – Камбанарията на Базиликата Сан Марко – 8 €;
          – Арена ди Верона – 10 €;
          – Къщата на Жулиета – 6 €;

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители – минус 40 лв.

Доплащане:

Настаняване в единична стая – плюс 90 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;        

Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;

Доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване;

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:           
Необходими документи:

Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;

За Италия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160173150000009/05.11.2017 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.