Триумф на българската дизайнерка София Борисова в Париж

5
441
Добави коментар
fashionbg
fashionbg

Триумф на българската дизайнерка София Борисова в Париж

Трикратната носителка на „Златната игла“ и множество други награди в областта на модата, София Борисова изправи на крака най-голямата зала в централата на ЮНЕСКО в Париж. На първи март хиляда и двеста гости, между които посланиците на 60 държави слушаха българския химн, закичени с мартеници и аплодираха прави дефилето на дизайнерката. София Борисова представи колекция висша мода „Fashion Diffusion“ 2019, създадена специално за 25-годишния юбилей на модната й къща „Романтика Фешън“, който бе отпразнуван с бляскаво парти седмица по-рано в София. Изявата на дизайнерката съвпадна с Модната седмица във френската столица, но поводът беше друг – специална покана от българския посланик във Франция – Ангел Чолаков.

Впечатлен от таланта, постиженията и професионализма на българката, Негово Превъзходителство я определи като моден визионер и мощен съюзник в културната дипломация, в чийто позитивни послания и сила той вярва. Ето защо посолството ни във Франция избра именно София Борисова да представи колекцията си висша мода в Париж на гала -спектакъл, посветен на Националния ни празник 3-ти март и българското председателство на Съвета на ЕС. По думите на Негово Превъзходителство посланик Ангел Чолаков постиженията на българските творци най-добре представят България. В подкрепата на казаното от него, ревюто на София Борисова се превърна в истински български триумф на модата и красотата. Седем от най-добрите български топ-модели – Диана Иванчева, Жана Янева, Христина Вескова, Деница Стоянова, Поли Шайер, Кристина Димитрова и Ива Атанасова представиха на осветена, в цветовете на българския трибагреник, сцена 42 тоалета от котюр. Седем булчински рокли бяха кулминацията на вечерта.

За визията на момичетата се погрижиха топ коафьорът Борислав Сапунджиев и гримьорът Цецо Андреев. Аплодисментите не стихваха дълго след края на ревюто, а фотографите успяха да уловят сълзи от вълнение в очите на манекенките и дизайнерката. Представителите на дипломатическия корпус, френските институции,културните и бизнес среди, медии, модни блогъри и други гости бяха впечатлени от майсторството на София Борисова, от качеството на използваните материи и от красивото представяне на колекцията. Особен интерес предизвика трансформацията на една от официалните рокли, която от къса и кокетна рокля в стил Мерилин Монро, с две движения на манекенката се превърна в пищна, дълга бална рокля. Това бе възможно благодарение на изключителната материя, от която е изработена роклята-уникална като текстура, фина коприна с втъкани златисти нишки.

Модните блогъри побързаха да определят дизайнерката за сензация,а след края на ревюто гостите се тълпяха около нея, за да изкажат възторга си,за снимки,за размяна на контакти, за интервюта и предложения за нови изяви. Комплименти към работата на София Борисова и покани за ревюта в собствените им държави отправиха и много от присъстващите посланици.

София Борисова е единственият български дизайнер със самостоятелно ревю в столицата на висшата мода Париж. По този повод развълнуваната дизайнерка сподели след края на дефилето: „Да направя самостоятелно ревю в Париж беше най-голямата ми мечта!Емоцията от днешния успех е толкова силна, че не мога да спра сълзите си от радост и вълнение!“