Салата с риба тон, авокадо и киноа

2
625
Добави коментар

1. Изплакнете киноата под течаща студена вода. Сложете я в тенджера, покрийте я с вода и я загрейте до завиране. Намалете огъня и я оставете да къкри 15 минути, докато зрънцата нараснат, но все още не са се разцепили. Отцедете киноата и я прехвърлете в купа, за да изстине.

2. В буркан смесете зехтина, лимоновия сок и оцета. Подправете на вкус със сол и черен пипер и разбийте енергично на дресинг.

3. Щом киноата изстине, я смесете с останалите съставки за салатата, поръсете с дресинга и объркайте внимателно. Може да оставите салатата в хладилника и да я използвате и като обяд в кутия.

Това е една от любимите рецепти на атлетката Хана Инглънд. Тя е една от малкото жени, бягали 800 метра под 2 минути и 3000 м под 9 минути. Участва на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. и в Рио през 2016 г.

„Обикновено тренирам двуразово, затова е много важно храната да ми осигури нужната енергия. Глутенът не ми понася особено добре, затова трябва да планирам какво да ям, невинаги мога просто да се нахвърля на първото, което ми попадне пред очите.

Бягам около 30-40 минути преди закуска, после ям овесени ядки с фъстъчено масло, плодове и пия смути. За обяд често предпочитам салата с киноа, а преди втората ми тренировка около 4 часа следобед хапвам оризов пудинг и пия кафе.

За вечеря си правя печен сладък картоф, печени пилешки гърди с картофи, цвекло или пащърнак, а гарнитурата е нещо зелено, например броколи или аспержи. Десертът зависи от сезона. Когато се готвя за състезание, залагам на киселото мляко, плодовете и топлия шоколад.”