Донатела Версаче отказва да използва естествена кожа.

1
449
Добави коментар

„Аз не участвам в това“, заявява собственичката на италианската модна къща Versace – Донатела Версаче (Donatella Versace), в смисъл, че няма да използва естествена кожа в своите облекла и аксесоари.

„Кожа? Аз не искам да убивам животни, за да създавам мода. Това е неправилно“, казва тя пред журналисти от списание 1843 г. началникът на италианската къща. В същото време, обаче, в публикацията се отбелязва, че по време на публикуването на статията, сайтът Versace все още предлага на посетителите си кожени палта.

На 17 декември 2017 г. и американската компания Майкъл Корс е обявила, че повече няма да използва кожа, а решението й ще се отнася и до британската марка Jimmy Choo, която беше купена от Майкъл Корс през юли за повече от 1,1 милиарда долара.

Решението е било взето след среща с представители на организацията за защита правата на животните PETA (Хора за етично лечение на животни). През октомври 2017 г. италианската модна къща Gucci също обяви отказ от естествена кожа. Първата колекция, подкрепяща новата политика на марката, ще се появи през пролетта на 2018 г.

Модна къща „Versace“ е основана през 1978 от дизайнер Джани Версаче. След убийството му през 1997 г., семейство Versace ръководи компанията чрез GIVI Holding. Сестрата на основателя Донатела притежава 20% от акциите на GIVI, нейният брат Санто – 30%, а останалата част принадлежи на дъщерята Донатела Аллер.