Предметна черна магия

8
605
Добави коментар
taro-bg
taro-bg

Най – разпространената представа за черна магия е тази, според която са забъркани в едно зловещи ритуали и някакъв материален носител под формата на странни предмети, понякога вещи, притежавани от жертвата или подобни. Обикновено е за любов, раздяла, по-рядко за някой бизнесмен или от омраза.

След това въпросните предмети са поставяни някъде в близост до лицето, на което трябва да бъде навредено.

Често за по-голям ефект нарочно така, че да се видят. Но всъщност не е нужно жертвата да знае къде са. Човешкият мозък е устроен по начин, че на несъзнавано равнище улавя, когато нещо е променено, дори да не се вижда какво. 

Това не е магия в истинския смисъл на думата. Причината е, че магията е управление на енергия, а примерно неща като косъм от кон, крак от жаба, конци, вуду кукли и други, няма как да управляват нищо. Ето защо този вид псевдомагия се употребява  главно от по – неинтелигентни и/или психически неуравновесени хора, но най-вече от измамници, които прибират тлъсти суми, за да разиграят театър. 

Няма нищо мистично или свръхестествено. Описаната псевдомагия се базира и действа като пробив вътре в психиката на човека и то единствено, когато е суеверен. Тогава сам си наврежда в невъзможността си да реагира адекватно на създалата се ситуация и всеки свой проблем приписва на направената „черна магия“. Такава черна магията се неутрализира лесно, понеже на практика тя не съществува. По правило суеверните веднага отиват при врачки. Дори всеки произволен мошеник с излъчване върши същата работа. Правят им някакъв завъртян съвършено безполезен от магическа гл. т. ритуал и остава да се повярва, че магията е развалена.

Обаче ако човекът е много суеверен, може и да не се „спаси“, а да продължи по старому всичките си проблеми да приписва на черна магия. На практика суеверието може да доведе до безкрайно филмиране. Някои наричат това с името автомагия. Т.е. човек сам си прави така, че да не му върви, понеже вместо да седне да си реши проблемите, се занимава с вайкане за магии. През това време нерешените проблеми трупат след себе си само и единствено още от същото.

Има и по-лесен начин за справяне. Фактът, че се разбира как действа псевдомагията, е достатъчна защита от нея. Не са нужни нито ритуали, нито безкрайно мотаене по фалшиви врачки и магове, които описват нещата от черни по-черни с печалбарска умисъл. Всеки е недостъпен за псевдомагии, ако сам го пожелае. Нужен е малко самоконтрол, за да се прекрати суеверието. 

Проблем имат само наистина много суеверните личности и тогава същите имат нужда от малко повече помощ, но не за разваляне на магия, а за да се научат да мислят рационално.