10-те събития през май 2018 г., които не трябва да пропускате

14
1877
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Започва месец май – най-красивият, най-любимият и най-празничният в пролетния календар. На 1-ви е Денят на труда, на 6-ти ще трябва да почерпят всички, които носят имената Георги и Гергана, а 24-ти почитаме Българската просвета, култура и славянската писменост.

Това обаче не е всичко. На 2 май празнуват Борис, Богорис, Борислав, Борислава, Боряна. На 3-ти е Международният ден на свободата на печата и Международният ден на Слънцето. 5-ти е денят, в който почитаме правата на хората с увреждания, имен ден имат Ирина и Ирена.

8-ми е Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец, а на 11-ти черпят всички, които носят имената Кирил и Методи. 12-ти е Международният ден на медицинските сестри и имен ден на Искрен и Гарасим. Денят на семейството е на 15-ти, а на 17-ти – Международен ден на информационното общество и Международен ден срещу хомофобията.

Музеите също имат празник през май, на 18-ти. 20-ти е ден на метрологията, 22-ри – на културното многообразие за диалог и развитие, а освен това и на биологичното разнообразие. На 21-ви идва ред на следващите именици – Елена и Константин.

Европейският ден на парковете е на 24-ти, когато именици са Спасовците, а на 29-ти е Международен ден на мироопазващите сили на ООН. На 30 май имен ден имат дамите, които се казват Емилия. Финалът на месеца е маркиран като Международен ден без тютюнопушене. Пак на 31-ви празнуват и всички блондинки. Да са ни честити!