Информация за Германия – Работа за медицински сестри в Германия | Адапта Груп ЕООД

2
289
Добави коментар

Германия е федерална парламентарна република, намираща се в централна-западна Европа. Тя включва 16 провинции с площ от 357,021 квадратни километра. С около 82,0 милиона жители, Германия е най-гъсто населената държава член на Европейския съюз. След САЩ, тя е втората най-популярна дестинация за имиграция. Столица на Германия и най-голям град е Берлин. Други метрополии включват Хамбург, Мюнхен, Кьолн и Франкфурт, като най-голямата агломерация в страната е Рейн-Рур.

Различни германски племена са заемали най-северните части на модерна Германия още през класическата древност, като област с името Germania е документирана преди 100 г. от н.е. По време на периода на миграция, германските племена са се разширили на юг. В началото на 10-ти век, германските територии формират основната част от Свещената Римска империя а през 16-ти век, северните германски региони, стават център на протестантската реформация.

През 1871 г. повечето германски държави се обединяват в пруско доминираната Германска империя. След Първата световна война и немската революция от 1918-1919, Империята е заменена от парламентарната Ваймарска република. Създаването на национал-социалистическа диктатура през 1933 г. води до Втората световна война и системен геноцид. След период на окупация от Съюзниците са основани две германски държави: Федерална република Германия и Германската демократична република. През 1990 г. двете страни се обединяват.

През 21-ти век, Германия представлява велика сила и има четвъртата по големина икономика в света по номинален БВП, както и петата по големина по покупателна възможност. Като световен лидер в няколко индустриални и технологични сектора, тя е третият най-голям износител и вносител на стоки. Германия е развита страна с много висок стандарт на живот, състояваща се от квалифицирано и продуктивно общество. Това може да се потвърти от социалната сигурност и универсална система за здравеопазване, опазването на околната среда и високо ниво на образование.

Германия е един от основателите на Европейския съюз през 1993 г. и е част от Шенгенското пространство, като става съучредител на еврозоната през 1999 г. Германия е член на ООН, НАТО, Г-8, Г-20, и ОИСР. Известна със своята богата културна история, Германия е родина на влиятелни художници, философи, музиканти, спортисти, предприемачи, учени и изобретатели.