Кукли учиха малчугани да събират разделно отпадъци

1
302
Добави коментар
Admin09
Admin09

ПАЗАРДЖИК. Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ зарадва десетки деца в центъра в областния град. Малчуганите се срещнаха с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които им показаха как да се грижат за опазването на околната среда, като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.

След представлението малките зрители имаха възможност да демонстрират какво са научили, като разпределяха различни видове отпадъци в трите цветни контейнера на „Екопак България“. Те танцуваха заедно с героите и получиха магнитчета с техните образи, както и комикс книжка за оцветяване с историята им.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки.

Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“.

Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година. Детският празник в областния град бе организиран от „Екопак България“ в партньорство с Община Пазарджик.

(Зн)