Чили иска публичен линч за насилник на 19-месечно бебе

1
153
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Днес в чилийския град Валпараисо се състоя погребението на 19-месечната Амбар, която почина в неделя след жестоко сексуално насилване, извършено от 30-годишния приятел на леля й. 

Сексуалният убиец Андрес Еспиноса Аравена е задържан от полицията и е разпитан, като той категорично отрича вината си и повтаря единствено версията, че детето е паднало фатално от креватчето си и се е наранило смъртоносно.

Смъртта на невинното момиченце предизвика вълна от недоволство из цяло Чили, където се състояха масови бдения с призиви изнасилвачът да бъде предаден на тълпата за масов линч. 

 

 

Малкото момиченце е било докарано в неделя в болницата във Валвараисо от нейната леля, на която брат й оставил детето си. Тя твърдяла, че детето се наранило, падайки от 50 см  височина от креватчето. Лекарите прегледали детето и разкрили ужасяваща картина: детето имало фатални разкъсвания на вътрешните органи – пневпоперотинеум и лезии, които могат да се попучат само при анално проникване.

Детето  веднага било подложено на животоспасяваща операция, но не оживяло, заради несъвместими с живота наранявания. Амбар починала от вътрешен кръвоизлив и фатално увреждане на вътрешните органи.  

 

 

Още в понеделник вечерта полицията задържала 30-годишния приятел на леляла Андрес Еспиноса, който обаче се държал абсолютно неадекватно и категорично отричал да се посягал на детето. По-късно сменил версията и започнал да говори, че той я спасил, след като паднала от креватчето си. 

 

Miguel Espinoza escucha su formalización sin demostrar ningún rasgo de arrepentimiento tras golpear y violar a la pequeña #Ambar, Tribunal determinó prisión preventiva y fijó 6 meses de investigación @adnradiochile pic.twitter.com/yu0iKeTqHs
— Ex Joven Periodista (@pedrogarridor) April 30, 2018

 

Пораженията по телцето на детето били толкова ужасяващи, че се наложило лекарският екип да потърси след операцията медицинска помощ при психолог – толкова съкрушителна била гледката дори да професионалсти, които са виждали какво ли не в ежедневието си. 

Вчера изнасилвачът бе докарат в съд под засилена охрана и със специално облекло – бронирана жилетка и каска, за да бъде предпазен от обезумялата тълпа, която искаше да го разкъса на място“
––––––

Аутопсията установила, че престъплението е извършено в неделя между 20.00 ч. и 01.00 ч. , когато Еспиноса бил оставен сам с детето у дома. 30-гоишният изнасилвач е с добро образование и той дори е бил кандидат за народен представител на Лос Андес от листата на Независия демократичен съюз (UDI), но не успял да се наложи над противника си, тъй като взел само 5,45%. В специална декларация партията се дистанцира категорично от престъпника, изключи го от редовете си и подкрепи призивите за максимално строга присъда за нечуваното престъпление. 
 

 

В понеделник министърът на правосъдието Ерман Лараин се присъедини към протестите и настоя за максимална строгост на закона срещу сексуалния насилник. Той съобщи, че задържания ще остане зад решетките най-малко за шест месеца, докато приключи разследването.

 

 

Възмутената тълпа настоява да бъде арестувана и леляла, която фактически се явява съучастник в престъплението, тъй като брат й поверил детето си на нея,  а тя след това дори застанала на страната на насилника и поддържала неговата версия за смъртта на племенницата си.

“Сестра ми е била в течение на всичко, тя е съучастник на насилника. Умът ми не го побира защо тя все още е на свобода и не е задържана“ – казал бащата Игнасио Перес.