Марешки иска референдум за излизането на България от НАТО

1
166
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Пореден референдум се задава на хоризонта, този път – а излизане на България от НАТО. Той ще бъде иницииран от “Воля”. Това заяви лидерът на партията Веселин Марешки в ефира на БНР. По думите му, това щяла да бъде една от големите инициативи на формацията му в кампанията за евроизборите.

”Ние считаме, че НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва. В момента се говори за няколко милиарда, които трябва да се вземат от българския народ и да се дадат за безсмислена купчина желязо, от която българският народ нищо няма да види. Ние сме абсолютно против това. Ако НАТО иска да бъде наш партньор, те спокойно могат да ни подарят няколко самолета, а не последните български пари от най-бедната държава в Европа да ги изсмучат и на практика да хвърлят народа в още по-голяма бедност”, коментира още бизнесменът – политик.

Според него една истински силна и обединена Европа може да бъде равностойна на САЩ, а не да сме нейна “притурка”. Той заяви още, че според него “Европа е ограбила българския народ” със забраната за нова АЕЦ, изграждането на горивните потоци, ограниченията за китайските инвестиции. По думите му, “тези неща могат да бъдат променени, след като истински европейски патриотични формации застанат в управлението или начело на ЕС”.

Веселин Марешки участва в среща на десни политически лидери, домакинствана от лидера на Френския национален фронт Марин Льо Пен, след като на 1 март “Воля” се присъедини към „Движение за Европа на нациите и свободите“. След срещата той каза:

”В момента ЕС прилича по-скоро на Съветския съюз с един феодал отгоре, някакъв диктатор и отдолу послушни републики, послушни поданици. Идеята на нашето движение е точно обратното – силни европейски народи, които да образуват силна обединена Европа”.