Прогноза за Суонзи – Саутхямптън: Домакините няма да загубят

1
110
Добави коментар

Суонзи и Саутхямптън са два от отборите, замесени в жестоката битка за оцеляване в английската Висша лига. Във вторник вечер те ще се изправят един срещу друг на “Либърти стейдиъм” в отложен мач от 31-ия кръг с огромен залог. Евентуална победа за всеки от тимовете ще означава почти сигурно спасение, а загуба би ги доближила до Чемпиъншип.

Ситуацията в зоната на изпадащите

Преди тази среща Саутхямптън заема последната спасителна позиция с 33 точки. Със същия актив, но под чертата на 18-то място е Суонзи поради по-лошата си голова разлика. В борбата е замесен още и отборът на Хъдърсфийлд, който е заел 16-то място с 36 т. С теоретични шансове за оцеляване е и 19-ият Уест Бромич (31 т.), който има нужда само и единствено от равенство в тази среща, за да остане в битката.

Формата на Суонзи

Суонзи определено не се намира в най-доброто си състояние. Уелският тим няма победа в последните си 7 мача във Висшата лига (3 равни и 4 загуби), в които вкара едва 2 гола. Трябва да се отчете обаче и фактът, че 5 от тях бяха като гост. При домакинствата си Суонзи не е съвсем отчайващ – “лебедите” имат само 1 загуба в шестте си мача у дома (4 победи и 1 равен) под ръководството на Карлос Карвалял.

Формата на Саутхямптън

Саутхямптън изпита огромно разочарование в предишния кръг, след като допусна изравняване в последните секунди при визитата си на Евертън (1:1). “Светците” имат само 1 победа от последните си 7 мача, дошла у дома срещу Борнемут (2:1). Футболистите на Марк Хюз срещат сериозни затруднения в мачовете си навън и спечелиха само 1 от последните 16 (7 равни и 9 загуби).

Новините от двата тима

Трайно контузени в състава на Суонзи са Вилфред Бони, Лирой Фер и Кайл Бартли. Защитникът Кайл Ноутън е под въпрос поради заболяване. Саутхямптън пристига без наказания централен бранител Мая Йошида, контузения капитан Стивън Дейвис и отстранения от тима Софиан Буфал. Участието на Марио Лемина е под въпрос след травмата, която получи в последния мач.

Мачовете в последния кръг

След този двубой предстои заключителния 38-и кръг в шампионата. В него Саутхямптън приема новия шампион Манчестър Сити, докато Суонзи ще домакинства на вече изпадналия Стоук. Задачата на “светците” определено изглежда по-трудна, затова те ще се опитат с всички сили да спечелят визитата си на Суонзи преди това. “Лебедите” пък не могат да разчитат на равенство срещу Саутхямптън, тъй като при идентични резултати на двата отбора в последния кръг рискуват да изпаднат по голова разлика.

При всички положения и двата съперника ще търсят победата в този мач. Много е вероятно обаче домакинският фактор да натежи в полза на домакините, а гостите да бъдат още повлияни психологически от допуснатия късен гол срещу Евертън.

Прогноза: Суонзи на Равенство няма залог (Draw No Bet)

(при победа за Суонзи залогът е печеливш. При равенство залогът е анулиран и парите се връщат).

*коефициентите може да варират

 Зареждане …

Суонзи – Саутхямптън: Домакините няма да загубят Вторник 08.05 – 21:45 ч. – пряко по Diema Sport 2

5 (100%) 1 vote

Свързани статии