Култовата поръчка на улица Кутловица

1
167
Добави коментар
nqkoi
nqkoi

Култовата поръчка на улица Кутловица

Има хора, които смятат прецизното планиране за нещо полезно по принцип, но не чак толкова задължително на практика. Особено що се отнася за, според тях по-простата, задача Изхвърляне на отпадъци.
В резултат, тази хора се вкарват в допълнителни ядове и разходи. Предствяме ви един такъв случай.

Обектът

Камион на Хипо-3 трябваше да достави контейнер за строителни отпадъци на адрес: София, Улица Кутловица 61. Поръчката бе Натоварване и извозване на боклук от апартамент на последния 7-ми етаж.
Ставаше дума за определено количество строителни отпадъци, резултат от основен ремонт на апартамента.
Можем да кажем, че от уговорката с клиента по телефона, само часът беше спазен. В уречения час собственикът беше на обекта. Но освен това, всичко друго беше объркано.
Забележете: детайлите по поръчката на Натоварване и извозване на строителни отпадъци бяха уточнени между Хипо-3 и майстора, който ръководеше ремонта на апартамента – собственикът се появи чак в деня на извозването.

Нямаше запазено парко място за контейнера

Това създаде много проблеми. Улица Кутловица е много тясна, а местата за паркиране – страшно малко.
Липсата на запазено място направи много трудно изнасянето и товаренето на отпадъците, защото се налагаше контейнерът да бъде местен и препаркиран много пъти. Тясното пространство правеше маневрирането с голям контейнер за отпадъци същинско изпитание за шофьорските умения. Изнервяше и работниците, чиято работа постоянно се накъсваше.
Най-лошото бе, че губихме много време просто за маневриране и нагласяне на позицията на контейнера.

Отпадъкът се оказа доста повече от уговореното

Това допълнително усложни ситуацията, понеже контейнерът пречеше на съседите в блока, а трябваше да остане по-дълго.
По телефона стана дума за 20 чувала. Когато пристигнахме на обекта обаче се оказа, че чувалите всъщност са 50, от които бяха готови – тоест напълнени със строителен отпадък – 30.
И така в движение трябваше да отделим допълнително време и роботна сила за пълнене и пренасяне на допълнителни 20 чувала тежък строителен отпадък А часовникът неумолимо тиктакаше и натрупваше усложнения и допълнителни разходи.
Но приключението не свършва тук…

Тука има, тука няма… асансьор

Асансьорът е ключов играч, когато се налага да се изнасят тежки чували строителен отпадък. Най-малкото, той определя колко работна сила може да се отдели за обслужване на конкретния обект.
Така наличието или отсъствието на асансьор определя и цената, и самия процес по изнасяне на боклука.
И тук вече случаят с обекта на улица Кутловица стана…
Култов!
Отидохме на обекта и започнахме… да се изненадваме.
Тука има, тука няма асансьор.
Реално работниците не можеха да ползват асансьора в блока, понеже съседите го спряха.

Клиентът не ги бе предупредил, че ще изхвърля строителен отпадък и…

Асансьор… нанайси!

Значи, представете си: пълнене на чували, непредвидено голямо количество боклук, изнасяне на тежки строителни отпадъци – по стълбите!
Изненада след изненада.
Да се изненадва започна и клиентът. Защото – и това го запомнете! – изнасянето на строителни отпадъци в чували, без ползване на асансьор е по-скъпо.
Запознайте се предварително с нашите цени за изнасяне на строителни отпадъци, според условията на обекта.

Накратко: каквото имаше да се обърка в поръчката беше объркано

Хипо-3 изпълнихме поръчката за извозване на отпадъци от обекта на улица Кутловица 61.Само че с цената на много повече време, недоразумения, объркване и пари.
Обектът Кутловица се оказа наистина култов що се отнася до подготовката и изискваше бързи непредвидени решения в движение от наша страна.

Поука

Хайде да си го направим лесно. Малко трябва…
Просто бъдете честни с нас, за да си изградим по-ясна представа за обекта и за работата, която предстои. Опитни сме и изненадите не ни плашат, но струват скъпо. Предизвикват грешки, които костват време, нерви и пари.
Дайте да си ги спестим.

Свързани