Фъргюсън иска да гледа финала на Шампионската лига на живо

1
123
Добави коментар

Легендарният английски мениджър сър Алекс Фъргюсън е заявил, че иска да гледа на живо в Киев финала на Шампионската лига между „Реал“ Мадрид и „Ливърпул“ на 26 май, въпреки че до преди дни бе в изкуствена кома.

Фърги получи мозъчен кръвоизлив в събота (5 май) и бе приет по спешност за операция. След интервенцията специалистът бе поставен за няколко дни в изкуствена кома, която да помогне за възстановяването му.

Сър Алекс бе събуден вчера (8 май), като състоянието му се подобрява. Той е контактен, говори с близките си и персонала на болницата и дори на шега, или не, е заявил желанието си да бъде на трибуните за зрелището в Киев.

Постоянно до Фъргюсън е синът му Дарън, който е мениджър на третодивизионния английски „Донкастър Роувърс“. Той пропусна последния мач на тима срещу „Уигън“, за да бъде до баща си. Веднага щом видял своя наследник, 76-годишният сър Алекс, в типичния си стил попитал за резултата от срещата („Донкастър“ загуби с 0:1).

Лекарите прогнозират дълго възстановяване за 13-кратния шампион на Англия с „Манчестър Юнайтед“, но са оптимисти за неговото състояние.