Как да откриете най-добрия ресторант, където и да се намирате?

1
138
Добави коментар

„Храната е най-ясният прозорец към културата и най-прекият израз на характера и историята на дадено място“, казва кулинарният експерт и водещ Антъни Бурдейн.

И той го знае най-добре. Като бивш професионален готвач и сега пътуващ телевизионен водещ, той е посетил около 120 страни през годините.

Въпреки огромните възможности за избор на места и храна в наши дни, днес може да бъде трудно (и досадно) да намерите чудесни ресторанти, когато пътувате. Но не и ако се възползвате от няколко хитри трика.

1. Меню без снимки

Ако търсите място, което да е автентично и да бъде изборът и на местните жители, търсете ресторант, в който менюто не е на английски и няма снимки. Това е гаранция, че там ще намерите истинската и неподправена храна.

2. Предлагат само 3 неща

„Любимите ми ресторанти са тези, където приготвят само две или три неща“, казва Антъни. Според него място, на което предлагат всичко – от хамбургери до азиатско, просто не е добро.

3. Не се притеснявайте заради мръсната тоалетна

Ако някой ви каже, че една неподдържана тоалетна е знак, че не трябва да се храните там, опитът на Антъни показва обратното. По думите му, някои от най-вкусните ястия, които е ял, са на места, където не им пука каква е тоалетната. Те знаят, че храната им е добра и това е достатъчно.

4. Домашните любимци са мили

Ако видите куче в ресторанта, това е добър знак, че собствениците не се притесняват и че храната им е добра.

5. Избягвайте туристическите групи

Ако видите тълпи от туристи, които се отправят към дадено място, не отивайте там. Това значи, че заведението е комерсиално и няма да ви предложи автентична кухня.

6. Следвайте местните

Ако  сте в Рим, следвайте римляните. Наблюдавайте къде ходят, къде сядат. Така ще си гарантирате, че няма да направите грешен избор.