Концепцията „да спасим България“ е неправилна.

1
136
Добави коментар

Всички „спасители на България“ до сега, вече 25 години, точно за това идват на власт и това правят – „спасяват България“. Който и да дойде или да се заеме с тази задача, ще постигне абсолютно същите резултати – даже по-лоши. Проблемът не е в България и не нея трябва да „спасяваме“.
Проблемът е в хората, в индивидите, личностите. Тях трябва да спасяваме и доколкото е възможно и са склонни – да се променят към добро. Ако всички променят към добро само себе си, тогава изведнъж България ще стане съвсем друга страна. Иначе, идеята, че някой друг, от някъде ще дойде и ще ни оправи държавата и след това ние ще заживеем щастлив живот, е илюзорна.

Само ние, българите можем да си оправим държавата, но единствения начин е като оправим първо себе си. Основополагащият принцип е „Истина, Доброта, Търпение“.

– „Истината“ е да осъзнаем казаното по-горе.
– „Доброта“ е да се отнасяме с добро към себеподобните си (както всички религии в един глас казват – прави добро, не убивай, не лъжи, не прелюбодействай, не кради и т.н.). И
– „Търпение“ е когато другите се отнасят зле със нас, да не им отвръщаме на принципа „Зъб за зъб“, а да изтърпяваме с нужното смирение.

Това е най-бързия начин, за да излезем от омагьосания кръг и вече доста хора го осъзнават. След осъзнаването, обаче, идва следващата стъпка – да започнем и да го правим – да променим себе си и да станем истински добри хора.

Как точно се прави това – има Праведно учение и Добър Учител. Но това не може да стане на сила – решението дали да променим себе си към добро, е решение на всеки един българин поотделно, за себе си. Друг не може да ни направи добри (най-малко закона и затвора). Това е задължение и отговорност на всеки един от нас – да отговаряме за себе си.