Лечебни и Магически Свойства на Планинския Кристал

1
176
Добави коментар

Какви са магическите и лечебни свойства на Планинския Кристал?

Планинският кристал е сравнително често срещан полускъпоценен камък. Той отдавна се използва не само за производство на бижута, но е бил използвана в медицината, магията и занаятите.
Сега планинският кристал има широко приложение в оптиката, електрониката, механиката. Неговите многобройни полезни свойства и относителната достъпност го правят интересен обект за проучване.

Магическите свойства на планинския кристал,които се приписват на този минерал :
Най-известното и често използвано свойство на този минерал е способността да откриваме силата на ясновидството и да предсказваме бъдещето. Не без причина в приказките за вещици и магьосници винаги има кристална топка.

В зависимост от разнообразието от планински кристали, той може да се използва, за да се отървете от нощните кошмари, да привлечете любим човек към себе си и дори да общувате със света на мъртвите.

Той е в състояние да хармонизира вътрешната енергия на знаците на зодиака, принадлежащи към водния елемент, и да помогне да се отървем от излишната енергия при онените знаци.
Представяме на вашето внимание още една статия за камъка и неговите магически свойства тук.

Какво представлява планинския кристал?
Планинският кристал е вид кварц , или по-скоро силициев диоксид. Най-често той има прозрачна структура и прилича на лед. В превод от гръцки език кристалът и средствата – лед, замръзнала вода.

Физически характеристики:

безцветен
плътността на минерала е 2.65 g / cm3;по скалата на Mohs твърдостта е 7
точка на топене – 1 570 градуса по Целзий;
разтваря се само във флуороводородна киселина;

В природата възниква под формата на кристали с размери от няколко сантиметра до 2 метра под формата на шестоъгълна призма с окончания на ромбоидна форма.
Образуването на минерала се получава в резултат на геотермални процеси, дължащи се на кристализацията на горещи водни разтвори, когато температурата пада в магматичния период. Тези процеси най-често се срещат в непълни кухини на рудни вени, които се наричат ​​“кристални изби“.
Цветове и сортове планинкси кристали
В природата има планински кристал от различни цветове, от бяло до черно. Има и проби от розови, зелени, лилави нюанси.

Някои от тях са разделени на отделни групи и имат име, например:

1. ПУШЕН КВАРЦ  има кафяв цвят с различна степен на насищане;
2.ЦИТРИН- сравнително рядко разнообразие от жълтокристални кристали;
3.АМЕТИСТ – лилав камък с вени;
4.МОРИОН – черно разнообразие от кварц;
5. Бял минерал със златни вени.

магически и лечебни свойства на планинския кристал

Лечебни свойства
Особено активен кристал за медицински цели е използван в древен Китай.

Китайските лечители са използвали минерала в следните случаи:

1.производство на увеличителни лещи за хора с увредено зрение;
2.заздравяване на рани;
3.облекчаване на болка с хематоми и натъртвания;
4.енергиен масаж (литотерапия), стимулиране на биологично активни точки;
5 дезинфекция на вода и храна;
6.понижаване на телесната температура.
Съвременните учени дадоха научни обяснения за древните практики. Както се оказа, ултравиолетовите лъчи, пречупени в кристалните лица, допринасят за разрушаването на вредните бактерии, като по този начин се предотвратява тяхното развитие във вода, храна и рани.

 

Планинският кристал има постоянна температура и не се нагрява, което улеснява облекчаване от натъртвания и топлина.

Физическото взаимодействие с тези кристали забавя производството на ендорфини в организма, което стимулира метаболитните процеси. В допълнение, той е в състояние да разширява съдовете на мозъка, което облекчава спазматичните болки и помага за намаляване на умората и по-добро асимилиране на информацията. Също така, минералът е стимулант на силиций в тялото и това повлиява положително външния вид на човек, подобрявайки качеството на косата му, ноктите, кожата и костната тъкан.
Влиянието на скъпоценни и полускъпоценни камъни върху човешкото здраве едва започва да се изследва от съвременната наука и може би лекарите се опитват да възстановят древното знание, но ефектът от такова лечение многократно е записан в различни медицински институции по света. Представяме на вашето внимание статия за магическите и лечебни свойства

В резултат на изследването беше установено, че близкият физически контакт с планинския кристал има следните положителни ефекти върху човешкото тяло:

1.подобрява функционирането на стомаха и храносмилателната система;
2.стабилизира централната нервна система;
3.Използва се за почистване на черния дроб с хепатит;
4.не позволява общата простуда да се развива в пневмония.
В допълнение, минералът помага да се произвежда повече мляко от кърмещите майки.

Докато науката не може да даде надежден отговор за това дали ефективното лечение с помощта на скални кристали е резултат от физическите свойства на камъка или психологическите настройки на пациента влияят върху възстановяването, минералът се използва успешно в много клиники, особено в Азия.

Магически свойства
От древни времена, скалните кристали се използват активно в магическите практики. При извършването на археологически разкопки често се намират предмети от религиозни култове, изработени от този минерал. И сега във всеки магазин за езотерични хора можете да си купите кристални топки и махала.
Магическите свойства на Планинския кристал:

Ако изпратите лъч светлина в магическата сфера и съсредоточите целия енергиен потенциал върху нея, можете да видите миналото и бъдещето. Движението на махалото ще даде отговор на въпросите. Кристалният талисман ще ви помогне да се концентрирате и да вземате правилното решение, помагате на хората, занимаващи се с умствена работа. Продуктите, изработени от кристал, могат да бъдат добър гардероб за дома, предпазвайки го от отрицателна енергия и физически въздействия. Камъкът предпазва от нощни ужаси и кошмари, особено помага на малки деца.
За да привлечете вниманието на обекта на противоположния пол , трябва да му дадете орнамент или сувенир от аметист. Също така този вид скален кристал помага при лечението на алкохолизма, като позволява спирането на пиянския период.
За да спасите любовната връзка ще помогне на кристала с импрегнации на златни влакна ( стрелите на Амур).
Планинският кристал със зеленикав нюанс ще донесе на собственика си здравословно и фино настроение и обкован в сребро, ще го предпази от неблагоприятни климатични явления (студ или топлина).
Черният скален кристал (morion) позволява на посветените магьосници да общуват със света на мъртвите и да получават от тях необходимата информация.
Планинският кристал, подобно на други кварцови скали, има приложения в съвременните индустрии като радиоелектроника, производството на оптични инструменти на базата на развитието на наноматериалите.

Според външните си признаци и физически характеристики този камък прилича на диамант , така че често се използва за имитиране на продукти с диаманти. Такива продукти изглеждат много красиво, но струват десет пъти по-евтино.

Доскоро планинските кристали се използват широко в дизайна на дворци и обществените сгради. От него са изработвани луксозни полилеи, лампи, вази и прибори. Сега за такива цели се използва много по-евтин изкуствен камък.

Грижа за продукти от скални кристали
Продуктите, произведени от скални кристали, са много крехки, така че трябва да се грижите за тях, без да използвате съвременна технология, например съдомиялна машина. Не можете да измиете кристала в сода разтвор.

Процесът на пречистване на кристални продукти, като правило, се състои от следните етапи:

Обектът трябва да се покрие и след това да се разтрие със сол;
Измийте кристала в сапунена вода;
Изплакнете с оцет или алкохолен разтвор, можете също да използвате синьо, тези вещества дават на камъка блясък;
Избършете с мека кърпа

Къде и на каква цена мога да купя скален кристал?
Във връзка с голямото разпространение на фалшификати, е по-добре да се придобие минерал на места, където съществуват депозити. По-лесно е да продавате естествени кристали, отколкото да купувате и продавате имитация на стъкло или изкуствен камък.

Цената на продукта зависи от художественото изпълнение на продукта, както и от цената на други материали, използвани за неговото производство.

Естественият кристал не променя температурата си с дълъг престой в ръцете, не остават драскотини от остри предмети. На тези основания лесно може да се разграничи от стъклото.

За съжаление, само специалистите могат да разграничат естествен минерал от изкуствен камък. Но всички магически и лечебни свойства са присъщи само на естествените екземпляри, затова е желателно да се закупят кристали от доверени продавачи.

Планинският кристал, въпреки многото си полезни свойства, може да бъде доста опасен за някои хора.

Трябва да се отбележи, че според лечители и езотерици жените трябва да носят минералите от лявата страна, а мъжете отдясно.

Най-ефективният положителен ефект се постига от камъните, разположени на гърдите, под формата на висулки, огърлици, брошки. Да се ​​носи кристал под формата на пръстени се препоръчва само в специални случаи.

Камъни и зодиакални знаци
В литературата има абсолютно противоположни препоръки на астролозите за това, какви знаци на зодиака могат да носят рок кристал и как да се въздържат от него.

Така че, има мнение, че камъкът помага да се укроти бързината на пожарните знаци (Овен, Лъв, Стрелец), за да се балансира емоционалната среда с представители на признаците на Въздух и Вода.

И камъкът е напълно противопоказателен за земните знаци, във връзка с богатото им въображение, което под влияние на кристала може да ги превърне в пълни лъжци.

Когато избирате бижута или талисмани, вероятно е по-подходящо да слушате вътрешните чувства и да носите р кристал само когато тялото не страда от този психологически и физически дискомфорт.

 

Портрет по Снимка за Подарък

Сребристи официални Рокли -Визия в Сребристо

Къси Розови Абитуриентски Рокли 2018

Какво разкрива формата на носа за нашата личност

Идеи за Официална Пролетна Визия 

Скъпоценни Камъни Носят Смърт

Болката изчезва бързо с тази рецепта

Стилен и Модерен Интериор Предлагаме ви няколко идеи за красив и стилен домашен интериор.Как да направим дома си по-уютен и красив?Наблегнете на декоративните елементи-възглавници,свещници,красиви масички и меки килимчета.Няколко уникални картини също ще помогнат наRead more…

by by