Грандиозен скандал около Поли Генова на „Евровизия“

1
233
Добави коментар

Кипърската представителка Елени Фурейра е окрала хита на Поли Генова If love was a crime. Елени довечера ще представи Острова на Афродита на финала на „Евровизия“ с Fuego, а Поли предизвика фурор с песента си през 2016 година. Родни меломални забелязаха удивителни сходства между двете песни, разликата е само в припевите и в някои ориенталски моменти, които се появяват при кипърката, пише „Телеграф“.

Като цяло обаче двете мелодии са едни и същи.

Автор на музиката на Fuego е живеещият в Швеция грък Алекс Папаконстантину. Сред авторите на песента на Поли Генова обаче неговото име не фигурира. В родните социални мрежи се надигна голямо брожение. Засега Поли Генова мълчи по въпроса. Елени пък е родена в Албания и няколко години подред отпада на подборката да представя Гърция на „Евровизия“.

Така тази година тя решава да представи Кипър. Нейната песен до вчера бе сочена като една от най-сигурните за влизане в десетката на финала довечера. Фурейра и преди е била обвинявана в в плагиатство, но за визия, идеи и клипове, които много приличат на тези на Бионсе, в това число и клипа на Fuego.

Довечера в португалската столица Лисабон нашата група „Еквинокс“ с Жана Бергендорф излиза под номер 18. Шоуто започва в 22:00 часа. съобщиха от БНТ. Общо ще бъдат представени 25 песни, а след това ще може да се гласува. Тази година конкурсът се излъчва освен в Европа и в Австралия, също в САЩ, Китай и Казахстан.

Междувременно Би Би Си съобщи, че властите в Китай са решили да цензурират излъчването от Лисабон. В Пекин са забелязали гей и лесбо символи в залата – там се веели знамената на джендър движението и китайците решили да ги замазват в телевизионното излъчване.

В същото време телевизията Евронюз направи класация за най-добрите ужасни песни в историята на конкурса. Убедително на първо място е Краси Аврамов с „Илюзия“. Телевизията нарича песента, в която силно участие има и Петя Буюклиева, по-скоро „крещене, отколкото пеене“.

Източник: blitz.bg

loading…

Свързани